Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πηγές του ΓΕΕΘΑ και του ΠΝ υπογραμμίζουν ότι υπάρχει το πλοίο που είναι ενταγμένο στην επιχείρηση UNIFIL της ειρηνευτικής ομάδας του ΟΗΕ για το Λίβανο και τίποτα άλλο.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ δεν επιβεβαιώνουν την είδηση που μετέδωσε το BBC για πιθανή εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο με το Ισραήλ με αποστολή ελληνικού πολεμικού πλοίου στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

Αναλυτικότερα, πηγές του ΓΕΕΘΑ και του ΠΝ υπογραμμίζουν ότι υπάρχει το πλοίο που είναι ενταγμένο στην επιχείρηση UNIFIL της ειρηνευτικής ομάδας του ΟΗΕ για το Λίβανο και τίποτα άλλο.

Δημοσίευμα του BBC αναφέρει ότι ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να έχει αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Την Πέμπτη δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ ενέπλεκαν και την φρεγάτα «Ψαρά» η οποία φέρεται να συνοδεύει το αμερικανικό USS GERALD R. FORD.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση εμπλοκής της Ελλάδας, πέραν της ρητής καταδίκης, στην κρίση στη Μέση Ανατολή και τι γίνεται με την ελληνική φρεγάτα που πλέει στην περιοχή, ο κ. Παύλος Μαρινάκης απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, ούτε κάποιου πλοίου, ούτε κάποιας φρεγάτας που να εμπλέκεται με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ».

Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023