Στους δρόμους βγήκαν και πάλι εκπαιδευτικοί για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ενώ από τα αιτήματά του ξεχωρίζει και η αντίθεση στη χρήση κάμερας στις σχολικές αίθουσες.Λόγω της πορείας των εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας έχουν κλείσει. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν περί τα 500 άτομα, ενώ την Τρίτη καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει: «Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, και παρά τις αντιδράσεις όλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχώρησε, με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, στην κατάθεση πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία. Το νομοσχέδιο αυτό βρίσκεται ήδη στη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή».

«Παράλληλα διατηρεί εν ισχύ την τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία, ενώ αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr