Ο Πέτρο Ποροσένκο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Μητροπολίτη Επιφάνιο στο Φανάρι

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Δήλωση υποστήριξης υπέρ του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, κατά του οποίου διενεργείται έρευνα για ποινική δίωξη, εξέδωσε η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Στη δήλωση η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, εκφράζει την «βαθιά ανησυχία σχετικά με την κρίση εμπιστοσύνης προς έναν από τους σπουδαιότερους κρατικούς θεσμούς της Ουκρανίας που είναι η Δικαιοσύνη».

«Είναι απαράδεκτη κάθε πολιτική σκοπιμότητα στη δραστηριότητα των αρχών Δικαιοσύνης ως προς την άσκηση ποινικής δίωξης, ειδικότερα κατά του πέμπτου προέδρου της Ουκρανίας» - προσθέτει η σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας και η Κρατική Υπηρεσία Ερευνών της χώρας προέβησαν σε ανακοίνωση περί της επίδοσης στον Πέτρο Ποροσένκο ειδοποιητηρίου σύμφωνα με το οποίο είναι εμπλεκόμενος σε διάφορες ποινικές υποθέσεις, καθώς και για εσχάτη προδοσία.

Να αναφερθεί ότι ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε έξοδο από τα δικαστήρια, και την έναρξη άλλης μίας ποινικής υπόθεσης εναντίον του για υποκίνηση διαθρησκευτικού μίσους.

“Βρίσκομαι κατηγορούμενος για υποκίνηση θρησκευτικού μίσους για την απόκτηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας και την δημιουργίας της νέας Εκκλησίας. Με θέλουν στην φυλακή! Ποιον υπηρετούν αυτοί; Υπηρετούν την Ουκρανία;” - δήλωσε έξω από το Δικαστήριο ο Πέτρο Ποροσένκο.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟ ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ:

[](#)[](#)