Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα

Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα

«Συνεχίζονται τα ενημερωτικά σεμινάρια από τους φορείς της Οικονομίας των Χανίωνπρος τους επαγγελματίες και τις Επιχειρήσειςμε επίκεντρο αυτή τη φορά τις σημαντικές αλλά δυστυχώς πιεστικές αλλαγές στο Φορολογικό σύστημα»

Σήμερα, τοΕπιμελητήριο Χανίων, το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδοςκαι οΣύλλογοςΑδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Χανίωνδιοργάνωσαναπό κοινούένα ακόμα «ανοιχτό» σεμινάριοστην έδρα της Επιχειρηματικής Κοινότηταςμε μαζική συμμετοχή των μελών τους,υλοποιώντας δυναμικά τη στρατηγική τους συνεργασία για τηνπροσφορά πολυδιάστατου προγράμματος κοινών – δωρεάν διοργανώσεων συστηματικής καισύγχρονηςενημέρωσης με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών πανελλήνιας εμβέλειας.

Τοθέματου σεμιναρίου«Ειδικά Ζητήματα Ελέγχου – Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών Και Νομικών Προσώπων Φ.Ε. 2023 (Κ.Φ.Ε. Ν.4172/2013)»στο πλαίσιο του οποίου καλύφθηκαν στο σύνολό τους τα επίκαιρα και πιεστικά ζητήματαγια όλες τις αλλαγές που ισχύουν από 1.1.2024,

Κεντρικός εισηγητής, οκ.ΑντώνιοςΝασόπουλος,ΟικονομολόγοςMSc– Φοροτεχνικός μεδιαδακτικήκατάρτιση και εμπειρία ωςσυντονιστής –εισηγητήςΜεταπτυχιακών ΠρογραμμάτωνΣπουδών(master)στο «Εθνικόκαι Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών» και στοΙ.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ.«Ινστιτούτο ΕκπαίδευσηςΣώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών».Ο κοςΝασόπουλοςεξήγησε χαρακτηριστικά κατά την έναρξη του σεμιναρίου: «Τοσημερινόσεμινάριο πραγματεύεται τα ειδικά ζητήματα και διαδικασίες φορολογικού ελέγχου καιτο ζήτημα της Ειδικής Διοικητικής Διαδικασίας –Ενδικοφανήςπροσφυγή, είναι πλήρωςεπικαιροποιημένομε τις τελευταίες εξελίξεις στη φορολογική νομοθεσία. Απευθύνεται σε Επαγγελματίες και Στελέχη Λογιστηρίων που επιθυμούν να εξοικειωθούν με ειδικότερα ζητήματα στην Ελληνική Φορολογία. Με το πέρας του παρόντος σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν πλήρη και βαθιά γνώση της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας, με παράλληλη απόκτηση συγκριτικού πλεονεκτήματος στην αγορά εργασίας».

ΟΠρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. ΑντώνηςΡοκάκης, τόνισε: «Σεμια ιδιαίτερα κρίσιμηπερίοδογια τις Επιχειρήσεις των Χανίων συνεχίζουμενα εφαρμόζουμε στην πράξητη στρατηγική μας συμμαχία μαζί με το Οικονομικό Επιμελητήριο και το Σύλλογο Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Χανίωνγιανα ενημερώνουμε σε υψηλό επίπεδο τα μέλη μας καιταυτόχρονανα παρεμβαίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πράξη για την στήριξή τους.Είναι γεγονός ότι οι πρόσφατες φορολογικές αλλαγές δημιουργούν προϋποθέσεις πιο αξιόπιστων και δίκαιων φορολογικών διασταυρώσεων.Από την άλλη,σε μια ιδιαίτεραπιεστική φάση για τα λειτουργικά κόστη επαγγελματιών και επιχειρήσεων επιβάλλονται από την Πολιτεία και την Κεντρική Φορολογική Διοίκηση της χώρας ιδιαίτερα πιεστικά μέτρα, προθεσμίες, οικονομικά – τεχνικά κόστη και δυσκολίες, τα οποία οφείλουν να αναθεωρηθούν και να επανεξεταστούν στην ευέλικτη κατεύθυνση της στήριξης και της υγιούς Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας».

Ο Πρόεδρος τουΤμήματος Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. ΠαντελήςΠετσετάκηςσημείωσε τα εξής«Σε συνέχεια των σημαντικών πρόσφατων μεταβολών στο νέο Φορολογικό νόμο, ο οποίος βρίσκεται σε εφαρμογή, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης συνεχίζει συστηματικά να στηρίζει και να ενημερώνει ολοκληρωμένα τα μέλη του -Οικονομολόγους και Λογιστές- με στόχο να μπορούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικό στο ιδιαίτερα πιεστικό και δύσκολο περιβάλλον που πλέον διαμορφώνεται με πολλά πρόστιμα και ασφυκτικές προθεσμίες για τις επιχειρήσεις».

Από την πλευρά της η ΠρόεδροςτουΣυλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Χανίων, κα Μαρίνα Σαριδάκη, σημείωσε:«Σήμερα ενημερώσαμε για μια ακόμη φοράαξιόπιστα και πολυδιάστατατους συναδέλφους και τους επιχειρηματίες των Χανίων για τις ραγδαίες εξελίξεις στα θέματα της φορολογίας και των ελέγχων. Απαιτείται περισσότερος χρόνος και ευελιξία ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος προετοιμασίας, Η κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων μας ενθαρρύνει για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τη συλλογική μας δράση».