Οι πολίτες που επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν σήμερα Σάββατο στην περιοχή του σιντριβανιού στα Πλατανάρια Σητείας και να υποβληθούν σε rapid test μέσω drive through. Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στις 14.30 το μεσημέρι.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ ή Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό κινητού τηλεφώνου. Θα εισέρχονται στον χώρο των δειγματοληψιών με τα οχήματα τους (μέχρι δύο ενήλικες πλην των τέκνων), μέσα στα οποία θα λαμβάνεται το δείγμα.

Η προσέλευση του κόσμου που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

“Είναι μία καλή ευκαιρία και επειδή το συνεργείο θα είναι πολυπληθές, θα υπάρχει η δυνατότητα να εξεταστούν πολλοί συνδημότες μας. Καλό θα είναι λοιπόν να περάσουν από τα συγκεκριμένα σημεία και να υποβληθούν σε τεστ” ανέφερε ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης.

“Πρέπει όλοι μας να κάνουμε ένα πρώτο , δεύτερο ή και τρίτο έλεγχο για όσους χρειάζεται για να υπάρξει και μία καλύτερη εικόνα την περιοχή μας” συμπλήρωσε.

Όπως πρόσθεσε ο κ Ζερβάκης, το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες δείχνει να είναι σε ύφεση στην περιοχή, ωστόσο “δεν μας έχει εγκαταλείψει και δεν θα μας εγκαταλείψει. Εισήλθε και θα συνεχίσει να υπάρχει στη ζωή μας. Και μέχρι να περιοριστεί, είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να εφαρμόζουμε τα μέτρα ασφαλείας κι ότι μας προτείνουν οι ειδικοί. Όσο περισσότερο τηρούμε τα μέτρα, είναι υποχρέωση μας, τόσο το πρόβλημα θα είναι μακριά από εμάς”.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ