Πρέβεζα: «Υπερπατριώτες» κατέστρεψαν το μνημείο «Ο Χορός του Ζαλόγγου»

Στη βεβήλωση του έργου «Ο Χορός του Ζαλόγγου» προχώρησαν «υπερπατριώτες» στην Πρέβεζα, όπως καταγγέλλει το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου.

Όπως φαίνεται σε σχετική φωτογραφία, κάρφωσαν εθνόσημα και σημαιούλες στους αρμούς του έργου του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 29.10.2025 17:42Ηράκλειο: Παραπέμπεται σε δίκη 16 χρόνια μετά ο πρώην φίλος της Jean Hanlon για τη δολοφονία της

«Το ΥΠΠΟ και η Περιφέρεια με συνέπεια και κόστος συντηρούν το μνημείο το οποίο αποτελεί μοναδικό στολίδι στην περιοχή και ο Δήμος το βανδαλίζει. Σημειωτέον ότι το 2013, όταν έγινε πολύ εκτεταμένη επισκευή και συντήρηση του μνημείου, μια από τις βασικές εργασίες ήταν η αρμολόγηση του έργου με ειδικά υλικά από εξειδικευμένους αρχαιολόγους συντηρητές του πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο λόγος είναι ότι σε περίπτωση βροχόπτωσης το νερό εισχωρεί μέσα από τους αρμούς στο εσωτερικό του μνημείου και διαβρώνει τα υλικά της υποδομής του, τσιμέντο και σίδερα», συνεχίζει η ανακοίνωση του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου.

«Ο καλλιτέχνης έχει κάνει το μνημείο να μιλάει από μόνο του και να φαίνεται από απόσταση χιλιομετρων και δεν χρειάζεται την επίφαση των αόρατων από μακρυά εθνόσημων και σημαιών που μόνο αυτός που τα τοποθέτησε θα τα δει. Χρειάζεται άμεση αποκαθήλωση των εθνόσημων και των σημαιών καθώς και επισκευή των ζημιών με ειδικά υλικά» επισημαίνεται.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Κωνσταντινούπολη: Και δεύτερο παιδί ανασύρθηκε νεκρό - Το μετρό κατεδάφισε το κτίριο στο Γκέμπζε;

45381c1f-7611-44c1-86bf-c06d0cf3602c.jpg

Χαμός στη Βουλή με την άρση ασυλίας της Κωνσταντοπούλου - Ακραία επίθεση Γεωργιάδη σε βάρος της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας

e1163b40-ba0f-4599-bbbb-6048f05d8f7d.jpg

Ηράκλειο: Παραπέμπεται σε δίκη 16 χρόνια μετά ο πρώην φίλος της Jean Hanlon για τη δολοφονία της

eb2410b3-0388-4adb-8d7b-74df0178f40a.jpg

Γιατί ξαφνικά τόσος χαμός με Μεταξά και αναθεώρηση της ιστορίας; | Δεν θέλω ου! (EP5)

e8094cbd-4ca6-4480-a631-4021c5b2807c.jpg