«Μετά από αρκετό καιρό τα πράγματα στην περιοχή μας είναι ήρεμα, πλην ελαχίστων περιπτώσεων», αναφέρει στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος των Μαρασίων, του ακριτικού χωριού στον βόρειο Έβρο, που δεν «λύγισε» από τις προκλήσεις των Τούρκων.

Τα Μαράσια βρίσκονται μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την Τουρκία

«Οι ροές των μεταναστών έχουν σταματήσει, καθώς η περιοχή αλλά και όλος ο Έβρος είναι φρούριο. Δεν ακούμε πια πυροβολισμούς από απέναντι», τονίζει και προσθέτει, «ωστόσο, οι προκλήσεις των Τούρκων δεν έχουν σταματήσει. Τις τελευταίες εβδομάδες, περνούν συνεχώς με φουσκωτά από την πλευρά του ποταμού που ανήκει στην Τουρκία, φορώντας φωσφόριζε σωσίβια για να δείξουν ότι είναι εδώ. Στο παρελθόν δεν είχαμε δει παρόμοια κινητικότητα στο ποτάμι».

Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι οι κάτοικοι των Μαρασίων δεν έχουν ξεχάσει τα όσα έζησαν εκείνο το διάστημα, αλλά δεν φοβούνται, είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τον τόπο τους.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρασίων κ. Γιώργος ΚαραμπατζάκηςFacebook

«Άλλωστε, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ και περιφρουρούν την περιοχή. Όλοι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν, όπως μπορούν», τονίζει στο Newsbomb.gr ο κ. Καραμπατζάκης.

Τίποτα δεν φοβίζει τους κατοίκους του ακριτικού χωριού του βορείου Έβρου

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος των Μαρασίων, αναφέρθηκε και σε όσα έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα στην περιοχή, για την ασφάλεια των κατοίκων, «ο Δήμος Ορεστιάδας είναι στο πλευρό μας και μάς έχει στηρίξει. Μάλιστα, ενισχύσαμε τον φωτισμό της περιοχής, ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται ασφαλείς όταν βγαίνουν έξω».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.**

Διαβάστε επίσης:

Δικηγόρος 34χρονης στο Newsbomb.gr: Η επίθεση με βιτριόλι δεν αποκλείεται να ήταν συμβόλαιο θανάτου

Ακολούθησε το Newsbomb.gr
στο Google News