Για την Περιφέρεια Κρήτης η προστασία της ανθρώπινης ζωής, όταν αυτή βρίσκεται σε κίνδυνο, εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων ή φυσικών καταστροφών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Με αυτό το δεδομένο, «η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με όλα τα Σώματα Ασφαλείας, τις Εθελοντικές Οργανώσεις και τους Δήμους, με στόχο να διευρυνθεί το δίκτυο της πολιτικής προστασίας», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία επεκτείνεται και στην πρόληψη και ενημέρωση των πολιτών με το ενημερωτικό έντυπο για τους κινδύνους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα με τον τίτλο: «Προετοιμάσου, πρόλαβε, προφυλάξου» που έγινε με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και θα διανεμηθεί σε όλη την Κρήτη. Το νέο φυλλάδιο, έχει τη μορφή αφίσας στη μία όψη και την παροχή πληροφοριών και οδηγιών για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, στην άλλη όψη.

Για την καλή και αποτελεσματική συνεργασία με την Περιφέρεια, έκανε λόγο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Λαγουδάκης, «ήρθαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη για το έντυπο που χρηματοδότησε η Περιφέρεια και θα πάει σε όλη την Κρήτη. Αφορά τις φυσικές καταστροφές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Θα ενημερώνει για τα πλημμυρικά φαινόμενα, τις έντονες βροχοπτώσεις αλλά και χιονοπτώσεις», δήλωσε ο κ. Λαγουδάκης.

Στη συνάντηση παρών ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης καθώς και η Ειδική Σύμβουλος Έμη Γιαλύτη και ο υποπυραγός Ανδρέας Φλαμουράκης που ασχολήθηκαν με την υλοποίηση της δράσης.