Στην προκλητική ρητορική διανθισμένη με απειλές επέστρεψε η Τουρκία με τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λέεε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα δεν θα είναι ασφαλής αν δεν σεβαστεί την Τουρκία».

Ο Ομέρ Τσελίκ εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη συμμαχία Ελλάδας-Αιγύπτου, η οποία παραμένει ισχυρή παρά την κρίση με τον χάρτη του υπουργείου Πετρελαίου της Αιγύπτου, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία θα απαντήσει τόσο στο επίπεδο της διπλωματίας όσο και στο μέτωπο.

«Μόλις η Αίγυπτος έδωσε άδειες ερευνών υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η Ελλάδα ανησύχησε και ξεκίνησε πάλι τη δράση της εναντίον της Τουρκίας. Ξέρετε ο υπουργός Εξωτερικών τους επισκέφθηκε το Κάιρο και συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου. Σημειώνουμε και κρατάμε αυτή τη δράση της Ελλάδας. Επίσης σημειώνουμε πως η Ελλάδα προσπαθεί να δημιουργήσει μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας με την ονομασία Φόρουμ Φιλίας» είπε αρχικά ο Τσελίκ σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία.

«Να μην έχει κανένας αμφιβολία πως εμείς θα απαντήσουμε με τον κατάλληλο τρόπο και με τη διπλωματία. αλλά και στο μέτωπο» συνέχισε τις απειλές ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν.

Επαναλαμβάνοντας, δε, την τακτική της Άγκυρας να κάνει το «άσπρο-μαύρο» υποστήριξε ότι η Άγκυρα είναι αυτή που προκαλείται.

«H Ελλάδα δημιουργεί μια επιθετικότητα εναντίον της Τουρκίας με συμμαχίες τακτικής. Όμως οι Έλληνες πρέπει να ξέρουν πως τίποτα δεν θα τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς, και να κοιτάξουν το μέλλον με ασφάλεια αν δεν έχουν μια δίκαιη συμφωνία με την Τουρκία» είπε ο κ. Τσελίκ και συνέχισε με νέες απειλές προς τη χώρα μας εμπλέκοντας και το Κυπριακό:

«Μη νομίζει πως είναι μόνιμες οι συμμαχίες που εντάσσεται μαζί κάποιες άλλες χώρες οι οποίες έχουν στόχο να κάνουν μπρα ντε φερ με την Τουρκία. Εκείνες θα φύγουν και η Ελλάδα, στην περιοχή αυτή , θα μείνει μόνη της με την Τουρκία. Εκείνοι θα φύγουν. Γι’ αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να ψάξει αποτέλεσμα στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, σεβόμενη την Τουρκία και την ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου᾽».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr****.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Ομάδες κρούσης ήθελαν θύματα - Ο «επαγγελματίας» που έδωσε το σήμα και οι χούλιγκαν