Με προσβλητικές εκφράσεις επιτέθηκε κατά της Ελλάδας και του υπουργού Εξωτερικών ο αρχηγός των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτήρισε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια αμετροεπή και απείλησε την Ελλάδα ότι «θα χάσει το κεφάλι της».

«Η Ελλάδα εντείνει την προκλητική της εκστρατεία με τα στρεβλά της σχέδια και με τα άσχημα σενάρια στη Μεσόγειο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με μία Navtex που δημοσιεύτηκε ένα γαλλικό ερευνητικό πλοίο, συνοδευόμενο από ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο, παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα στα νοτιο-ανατολικά της Κρήτης. Μία τουρκική φρεγάτα, που επενέβη άμεσα, δεν του επέτρεψε να πλησιάσει» είπε και συνέχισε:

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΞ: Δεν κρύβουμε ότι υπάρχει σημαντική απόκλιση με την Τουρκία

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τις αγενείς και γεμάτες κατηγορίες δηλώσεις του, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, φαίνεται ότι στάλθηκε για να προκαλέσει κρίση στην Τουρκία.

Συγχαίρω ολόψυχα τον κ. Τσαβούσογλου, που έβαλε τον αγενέστατο και αμετροεπή Δένδια στη θέση του, όπως επίσης θέλω να υποβάλω τα σέβη μου και στον πρόεδρό μας, που έδωσε οδηγίες στον κ. Τσαβούσογλου με ποια γλώσσα να μιλήσει στον ομόλογό του».

Και κατέληξε αναφερόμρνος στον Νίκο Δένδια: «Ο Έλληνας υπουργός που θέλησε να αμαυρώσει το γόητρο και υπόληψη της Τουρκίας, κουνώντας το δάχτυλο, χτύπησε σε σκληρό βράχο και είδε τα τουρκικά νύχια».

**Το παραλήρημα Μπαχτσελί συνεχίστηκε λέγοντας: «**Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που απειλεί την ασφάλεια της Μεσογείου. Η Ελλάδα, έχοντας εξοπλίσει τα μη αποστρατικοποιημένα με βάση τις συνθήκες Δωδεκάνησα, είναι ένοχη και δειλή.

Η συνθήκη της Λωζάνης παραβιάζεται από το γεγονός ότι η τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης, που φτάνει τις 150 χιλιάδες, δεν εκλέγει τους δικούς της μουφτήδες. Οι ομογενείς μας δεν θα μείνουν ποτέ μόνοι, απελπισμένοι και χωρίς προστασία».

Διαβάστε επίσης: Ομέρ Τσελίκ: Ο Νίκος Δένδιας σαμπόταρε τις συνομιλίες