“Προκλητικές οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ”

“Προκλητικές οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ”

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, «όλα εξελίσσονται ομαλά στη μεγάλη διασύνδεση της Κρήτης και θα χει ολοκληρωθεί σύντομα ως το τέλος του έτους, αν με τη βοήθεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντιμετωπιστούν οι ορισμένες μεμονωμένες αντιδράσεις από μικρή μερίδα της τοπικής κοινωνίας που αποτελούν εξαίρεση».

«Εξαίρεση» και «μεμονωμένη αντίδραση» η ομόφωνη καταδίκη των πυλώνων από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, τους αγροτικούς συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς του τόπου μας, και οι χιλιάδες υπογραφές των Αποκορωνιωτών.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκόρωνα ή των επιστημονικών φορέων (Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) για τις συνέπειες στην υγεία ,το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητά ή την τοπική οικονομία δεν έχουν για κάποιους καμιά αξία.

Η ίδια η ζωή δείχνει ότι ο λαός μας όχι μόνο δεν απολαμβάνει κανένα όφελος από την ορμητική επίθεση των μονοπωλίων της ενέργειας, όπου και με όποιο τρόπο κρίνουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα τους, αλλά αντίθετα χρυσοπληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα ενώ ταυτόχρονα καταστρέφεται το περιβάλλον.

Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής αυτών που κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα, και όσων διαχειρίζονται υπάκουα και σε τοπικό επίπεδο την κυβερνητική πολιτική, η οποία δημιούργησε ένα προκλητικό νομοθετικό καθεστώς προκειμένου να τρέξουν μπίζνες με την πράσινη ενέργεια αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχουν αυτές στην κοινωνία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την τοπική οικονομία. Επίσης το να διαχωρίζουμε τον ΑΔΜΗΕ και την Αστυνομία από την Κυβέρνηση είναι αποπροσανατολισμός του αγώνα μας κατά των γιγάντιων πυλώνων οι οποίοι θα συνδεθούν με τις ανεμογεννήτριες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί την κυβέρνηση εδώ και τώρα να καταδικάσει τις προκλητικές δηλώσεις του στελέχους του ΑΔΜΗΗΕ για κατασταλτικά μέτρα σε όποιον στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του. Η σιωπή της σε αυτές απειλές αποτελούν συνενοχή. Να προχωρήσει την ηλεκτρική διασύνδεση Νεροκούρου- Δαμάστα υπόγεια ή υποθαλάσσια και όχι υπέργεια με πυλώνες.

Καλούμε τον λαό του δήμου μας, να αγνοήσει τις απειλές και με τους μαζικούς του φορείς να οργανώσει τον αγώνα για την υπεράσπιση του τόπου μας.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί σύμβουλοι
Μελισσάκης Νικήτας
Ζώης Σταύρος