Την σαφή πρόθεση της Περιφέρειας να στηρίξει το Νοσοκομείο Σητείας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης κατά την χθεσινή του επίσκεψη στο νοσηλευτικό ίδρυμα και στην διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου κ. Μανώλη Παπανικολάου και μέλη του συλλόγου καθώς και τη Διοικήτρια κα Μαρία Δαρατσιανού, παρουσία των εκπροσώπων ιατρικών υπηρεσιών κ. Νίκου Σολιδάκη και κ. Μαρίας Δασενάκη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Γουλιδάκη και των Περιφερειακών Συμβούλων κ. Γιώργου Τσιφετάκη και Κωνσταντίνου Ξενικάκη.

Ο κ. Αρναουτάκης επισκέφθηκε χθες το Νοσοκομείο ανταποκρινόμενος και σε σχετική πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου. Ο κ. Αρναουτάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Νοσοκομείου αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου μέσω της τοπικής κοινωνίας και σε συνεργασία με την διοίκηση. Επισκέφθηκε τις ανακαινισμένες κλινικές της Παθολογικής και της Χειρουργικής και δεν έκρυψε τον θαυμασμό του δίδοντας παράλληλα τα συγχαρητήρια του στον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου για τις αποτελεσματικές προσπάθειες στήριξης και βοήθειας προς το Νοσοκομείο Σητείας.

Κατόπιν και τηλεφωνικής επικοινωνίας του κ. Αρναουτάκη με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα Λένα Μπορμπουδάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης εστίασε στην αναγκαιότητα ενεργειακής αναβάθμισης του Νοσοκομείου, έργο που θα χρηματοδοτηθεί όπως δεσμεύτηκε από την Περιφέρεια, κατόπιν ολοκλήρωσης των σχετικών μελετών. Παράλληλα εξέφρασε την πρόθεση χρηματοδότησης από την πλευρά της Περιφέρειας για την αντικατάσταση των σωληνώσεων ύδρευσης του κτιρίου που είναι σε κακή κατάσταση αλλά και την συμβολή στην απόκτηση αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Τόσο ο κ. Παπανικολάου όσο και η κα Δαρατσιανού εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες για την επίσκεψη του Περιφερειάρχη και την ανταπόκριση του στην κατεύθυνση στήριξης του νοσηλευτικού ιδρύματος της Σητείας και της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ