Προσήχθη Γεωργιανός για κατασκοπεία στη Σούδα, τα στοιχεία που δείχνουν σύνδεσή του με το Ιράν

Προσήχθη Γεωργιανός για κατασκοπεία στη Σούδα, τα στοιχεία που δείχνουν σύνδεσή του με το Ιράν
Βασικά σημεία άρθρου by Parakritika AI −
  • Προσήχθη Γεωργιανός για κατασκοπεία στη βάση της Σούδας.
  • Βρέθηκε οπτικό υλικό από τη ναυτική βάση και το αεροπλανοφόρο Ford στην κατοχή του.
  • Επέδειξε ομοιότητες στις κινήσεις του με τον Αζέρο που συνελήφθη πέρυσι στα Χανιά.
  • Στις ηλεκτρονικές συσκευές του εντοπίστηκαν εφαρμογές που συνδέονται με το Ιράν.

Στην κατοχή του βρέθηκε οπτικό υλικό από τη ναυτική βάση και το αεροπλανοφόρο Ford– Οι ομοιότητες στις κινήσεις του με τον Αζέρο που είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο στην Κρήτη

Στην προσαγωγή ενόςΓεωργιανούγιακατασκοπείαστη βάση της Σούδας προχώρησαν στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας. Ο 36χρονος άνδρας έφτασε στην Αθήνα στις 3 Φεβρουαρίου από το Ντύσελντορφ και κατευθείαν πέταξε για τα Χανιά.

Εκλεισε ξενοδοχείο κοντά στη βάση της Σούδας, ενώ στις 16 Φεβρουαρίου επεδίωξε να κλείσει δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο που έμενεο Αζέρος ο οποίος συνελήφθη στα Χανιάτον περασμένο Ιούνιο και παραμένει κρατούμενος, κατηγορούμενος για κατασκοπεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η Σούδα είναι στα εντελώς ακραία όρια της εμβέλειας των ιρανικών πυραύλων”

2 Μαρτίου 2026

Εκτάκτως στη Σούδα οι Αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΑ μετά την σύσκεψη με Δένδια

2 Μαρτίου 2026

Ο Γεωργιανός κυκλοφορούσε με νοικιασμένο όχημα στα Χανιά και κοντά στη ναυτική βάση ενώ εντοπίστηκε να κινείται ύποπτα στις 24 του μήνα, εκεί που ήταν το αεροπλανοφόρο Ford.

Ο 36χρονος επέστρεψε στην Αθήνα και ετοιμαζόταν να φύγει από την Ελλάδα όταν τον προσήγαγαν οι ελληνικές αρχές ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στην κατοχή του φαίνεται να έχει οπτικό υλικό από τη βάση της Σούδας και από το αεροπλανοφόρο Ford, ενώ στις ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στην κατοχή του εντοπίστηκαν εφαρμογές που συνδέονται άμεσα με το Ιράν.

Πηγή: protothema.gr