Με 100 επιπλέον κάδους ανακύκλωσης ενισχύεται ο Δήμος Φαιστού. Οι νέοι κάδοι παραδόθηκαν σήμερα από την αρμόδια εταιρία, ενώ άμεσα εκκίνησε η διαδικασία για τοποθέτηση τους σε όλες τις δημοτικές ενότητες και σε όλες τις κοινότητες του Δήμου.

Στόχος του προγραμματισμού που έχει εκπονηθεί, είναι η ανακύκλωση στο Δήμο Φαιστού να μπορεί να πραγματοποιείται πλέον, απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο το δήμο. Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Φαιστού βρίσκεται ήδη στις πρώτες θέσεις σε επίπεδο ανακύκλωσης μεταξύ των δήμων ολόκληρης της Κρήτης.

Η προμήθεια των κάδων εντάσσεται στο γενικότερο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Φαιστού που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων την ενίσχυση του δικτύου ανακύκλωσης, την εγκατάσταση υπόγειων συστημάτων κάδων με υπερσυμπίεση απορριμμάτων, την κατασκευή «πράσινων σημείων», αλλά και δράσεων ενίσχυσης του πρασίνου.

«Από την πρώτη στιγμή θέσαμε ως στόχο μας την καθαριότητα, ένα βιώσιμο περιβάλλον και την καινοτομία για το Δήμο μας» αναφέρει με δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αντώνης Κωνσταντουλάκης για να προσθέσει: «Σε αυτό το πλαίσιο, ενισχύουμε την ανακύκλωση σε όλο το Δήμο, ενώ προχωράμε σε μια σειρά από δράσεις και καινοτομίας. Πιστεύουμε ότι οι δημότες και οι επισκέπτες θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, η οποία από την αρχή είχε και έχει μεγάλη αποδοχή, κάτι το οποίο φαίνεται άλλωστε και από την αποτελεσματικότητα της ανακύκλωσης».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης αναφέρει: «Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση επίτευξης κάποιων βασικών στόχων που σχετίζονται με το περιβάλλον και άρα με την ποιότητα ζωής. Σε μικρό χρονικό διάστημα φθάσαμε να έχουμε ξεπεράσει τους αρχικούς μας στόχους και να σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα. Συνεχίζουμε την όλη προσπάθεια με στόχο την καθημερινή αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα».

Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook