Προσωπικός Αριθμός: Πώς γίνεται να διορθώσουμε τα στοιχεία μας
Εντός του τρέχοντος μήνα θα είναι έτοιμος ο Προσωπικός Αριθμός, ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται χωρίς να χρειάζονται άλλους αριθμούς, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 05.05.2025 23:15Πότε κάνει πρεμιέρα ο προσωπικός αριθμός - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος ξεκαθάρισε πως «ο Προσωπικός Αριθμός θα επιτρέψει στον πολίτη να εξυπηρετηθεί, χωρίς να χρειάζεται τους υπόλοιπους αριθμούς. Ο καθένας θα έχει τον Προσωπικό του Αριθμό και θα μπορεί να εξυπηρετείται μόνο με αυτόν».
«Ο Προσωπικός Αριθμός θα μπορέσει να διορθώσει τα λάθη που έχουμε στα μητρώα του δημοσίου», σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, «με την έλευση του Προσωπικού Αριθμού ο πολίτης θα μπορεί να μπει στην πλατφόρμα myinfo που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες και εν συνεχεία να επιβεβαιώσει ή να τροποποιήσει τα στοιχεία, σύμφωνα με τα στοιχεία στο μητρώο πολιτών». Και όπως διευκρίνισε, έπειτα θα διορθωθούν όλα τα στοιχεία στα δημόσια έγγραφα. Μάλιστα, όπως εξήγησε, «πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι θα δουν βελτίωση στα στοιχεία τους, επειδή τα στοιχεία τους πλέον θα είναι σωστά σε όλο το δημόσιο».
Επιπλέον, ο κ. Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε ότι ο πολίτης θα μπορεί να επιλέξει τα στοιχεία του Προσωπικού Αριθμού, ώστε να τον απομνημονεύει καλύτερα. «Αν κάποιος δεν μπει μέσα να τακτοποιήσει τα στοιχεία του και να εκδώσει ο ίδιος τον Προσωπικό του Αριθμό, θα το κάνουμε εμείς γι' αυτόν». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις υφιστάμενες ταυτότητες.
«Το φωτοαντίγραφο ταυτότητας, το οποίο σου ζήταγαν όταν πηγαίνεις σε κάποια δημόσια υπηρεσία αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, θα το καταργήσουμε», συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων.
«Ο (Προσωπικός) Αριθμός έχει εχέγγυα να μην τον γνωρίζει κανένας. Ο ΑΜΚΑ, εξαιτίας του τρόπου που δημιουργήθηκε, δεν προτάθηκε ως καλύτερη επιλογή για Προσωπικός Αριθμός», διευκρίνισε σε σχετική ερώτηση.
Διαβάστε ακόμηΠώς αλλάζουν τα δεδομένα στο παγκόσμιο εμπόριο μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας: Τα ερωτήματα για τις σπάνιες γαίες

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μελόνι: Επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ για νέα τρένα και αμαξοστάσια - Κοινή γραμμή στο μεταναστευτικό

Η Ελλάδα προωθεί την υποχρεωτική επαλήθευση ηλικίας στα social media – Στη «μάχη» επίσης Γαλλία, Ισπανία και Ιρλανδία

Αυτό είναι το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι στον αυριανό Ημιτελικό της Eurovision
