Σταδιακή φαίνεται να είναι η συμμόρφωση των πολιτών στην ελεγχόμενη στάθμευση με κάρτα σε κεντρικούς δρόμους της Σητείας. Από τη Δευτέρα, οπότε το μέτρο ετέθη σε ισχύ, οι έλεγχοι της Αστυνομίας είναι καθημερινοί και ήδη έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας, Συγκοινωνιών και Κυκλοφορίας του Δήμου Σητείας κ. Γιάννης Παπαδάκης μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη σημείωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για εξεύρεση νέων χώρων πάρκινγκ.

«Είμαστε υποχρεωμένοι, δεδομένου ότι αυξάνεται και η κίνηση, να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τον κόσμο που δεν θέλει ή δε μπορεί ή δεν πρέπει να παρκάρει σε αυτά τα κεντρικά σημεία ώστε να μην περιφέρεται ασκόπως και τελικά να δημιουργούνται προβλήματα στην πόλη. Στην κατεύθυνση αυτή είμαστε στη διαδικασία -ολοκληρώνεται- ενοικίασης ενός επιπλέον χώρου, που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο, δίπλα από το υπάρχον πάρκινγκ, που λειτουργεί δίπλα στο κολυμβητήριο. Πρόκειται για ένα χώρο 766 τετραγωνικών, έχουν ήδη μελετηθεί και οριστικοποιούνται οι θέσεις που προβλέπονται. Δεν είναι πάρα πολλές, διότι δίνουμε βάση στη λειτουργικότητα, την εύκολη πρόσβαση και αποχώρηση του οχήματος. Δημιουργούνται 30 νέες θέσεις που είναι σημαντικό διότι πρόκειται για επιπλέον 30 θέσεις στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στην πλατεία.

Αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, θα γίνουν παρεμβάσεις στον χώρο -καθαρισμός, οριοθέτηση των θέσεων, αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση το νέο πάρκινγκ τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου, όταν και αναμένεται -εφ’ όσον όλα κυλήσουν ομαλά- να αυξηθεί πολύ περισσότερο η κίνηση στην Σητεία.

Επομένως έχουμε σε εφαρμογή το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούμε και νέες θέσεις στάθμευσης. Η κίνηση φέτος δυστυχώς δεν αναμένεται να είναι ίδια με την περυσινή λόγω συνθηκών κορονοιού, μακάρι να ήταν διαφορετικά τα δεδομένα. Τουλάχιστον ελπίζουμε να πάνε καλά τα πράγματα στο θέμα του κυκλοφοριακού».

Για τις κυκλοφοριακές σημάνσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος στην πόλη της Σητείας και κυρίως σε κεντρικά σημεία ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι «στόχος είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων και η βελτίωση του κυκλοφοριακού στην πόλη. Εστίασε τόσο στην συμβολή των πολιτών, όσο και της Αστυνομίας υπογραμμίζοντας ότι κανένα μέτρο και καμία επέμβαση δεν μπορεί να επιφέρει τα επιθυμητά για όλους αποτελέσματα, αν δεν υπάρχει η συνδρομή όλων. Η εφαρμογή και ο έλεγχος των όσων προβλέπονται.