Πρόστιμο της ΣΤΑΣΥ στην CAF S.A. για καθυστερήσεις στα έργα του ΗΣΑΠ

Στην επιβολή προστίμου 3,8 εκατομμυρίων ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) στην ισπανική εταιρεία CAF S.A., για σημαντική καθυστέρηση στο έργο αναβάθμισης 14 συρμών της γραμμής 1 του μετρό (Κηφισιά-Πειραιάς) προχωρά η ΣΤΑΣΥ.

Πρόκειται για συρμούς 8ης παραλαβής, που ανακαινίζονται, με στόχο να επιστρέψουν στις ράγες πιο αξιόπιστοι, πιο άνετοι και ικανοί να προσφέρουν περισσότερα και συνεπή δρομολόγια στους επιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 02.12.2025 05:506,5 εκατ. χαμένες ώρες στον Κηφισό: Θετικό το μέτρο για τα φορτηγά, αλλά μακριά από λύση - Τι ζητούν οι συγκοινωνιολόγοι

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, το Διοικητικό Συμβούλιο απέρριψε νέο αίτημα της CAF, μετάθεσης του χρόνου παράδοσης του συνόλου του έργου για τον Σεπτέμβριο του 2027, κρίνοντας ως αβάσιμους τους λόγους που επικαλέστηκε η εταιρεία.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

«Η αναβάθμιση των 14 συρμών, είναι ένα έργο κρίσιμο για τη λειτουργία της Γραμμής 1 του Μετρό, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τον επιβάτη υπηρεσιών και την αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων. Το έργο, προβλέπει την αναβάθμιση και τμηματική παράδοση στην κυκλοφορία 14 συρμών, με τον πρώτο να αναμένεται να κυκλοφορήσει στο δίκτυο της Γραμμής 1 του Μετρό την άνοιξη του 2026» τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

«Σεισμός» στις Βρυξέλλες: Συνελήφθη για απάτη η πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φεντερίκα Μογκερίνι

5c7a1b7f-f3de-4c16-98e1-e4a7c3c130c9.jpg

Εκατοντάδες τρακτέρ έκλεισαν τα σύνορα στους Ευζώνους, επόμενος σταθμός ο Έβρος - «Χωρίς εμάς θα πεινάσετε όλοι»

42405c5e-6555-4cd9-a75a-db4005822dfc.jpg

Πρόστιμο της ΣΤΑΣΥ στην CAF S.A. για καθυστερήσεις στα έργα του ΗΣΑΠ

98244619-1bb9-48b6-a479-e443caa22408.jpg

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή στη Δήμητρα Ματσούκα - Ένοχη για τρία αδικήματα

741be65f-3426-4796-ae65-a156e3c0bd6c.jpg