Κάναμε την αρχή στην “ανατολή” του 2019, και η ανταπόκριση των αναγνωστών του Cretalive ήταν θεαματική.
Η επιλογή του “Προσώπου της Κρήτης” έγινε από το ίδιο το κοινό που αποδέχθηκε με ενθουσιασμό το κάλεσμα να αξιολογήσει τα πρόσωπα εκείνα που ξεχώρισαν και έγιναν καλοί πρεσβευτές της Κρήτης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η επιτυχία του εγχειρήματος κατέδειξε την ανάγκη το “Πρόσωπο της Κρήτης” να καταστεί θεσμός. Δυστυχώς, η συγκυρία της πανδημίας και οι δύσκολες ώρες που ζήσαμε όλοι δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της διαδικασίας το 2020.

Φέτος, όμως, επανερχόμαστε και σε καλούμε να συμμετάσχεις στην όλη διαδικασία, προτείνοντας εσύ το πρόσωπα ή τα πρόσωπα που κέρδισαν την εκτίμησή σου τη χρονιά που πέρασαν και πρωταγωνίστησαν σε αυτές τις δύσκολες για όλους καταστάσεις.

**Τα βήματα είναι απλά. Δεν έχεις παρά να θυμηθείς, όλη αυτή τη χρονιά που οδεύει προς το τέλος της, ποια ήταν τα πρόσωπα εκείνα τα οποία σε εντυπωσίασαν, σε συγκίνησαν σε έκαναν να νιώσεις υπερηφάνεια. Πρόσωπα που κατάγονται ή σχετίζονται με την Κρήτη, πρόσωπα που εργάστηκαν ή πρόσφεραν στο νησί, πρόσωπα με δράση τέτοια που καθίστανται οι καλοί πρεσβευτές της Κρήτης, στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Επίλεξε εκπροσώπους από την κοινωνία, την πολιτική, τις επιστήμες, τις τέχνες, τα γράμματα, τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό, τους ανθρώπους εκείνους, δηλαδή, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε άγγιξαν τη χρονιά αυτή.
Στη συνέχεια, βρες την σχετική “καρφιτσωμένη” ανάρτηση στη σελίδα του Cretalive στο Facebook για το “Πρόσωπο της Κρήτης 2021” και σχολίασε από κάτω καταθέτοντας την πρότασή σου.**

Οι προτάσεις όλων των συμμετεχόντων θα συγκεντρωθούν ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλογος με τις υποψήφιες προσωπικότητες.
Επόμενο βήμα θα είναι η ψήφος σου.
Για την διαδικασία της ψηφοφορίας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, ενώ ο νικητής θα αναδειχθεί λίγες μέρες πριν από την έλευση του νέου έτους. Η ανακοίνωση θα συνοδεύεται από ένα αφιέρωμα στο πρόσωπό του.

Το Cretalive, το μεγαλύτερο περιφερειακό Μέσο της Ελλάδας, δίνει το λόγο σε εσάς και περιμένει τις προτάσεις σας.