Αναπτυξιακά θέματα κι έργα που αφορούν το Δήμο Σητείας συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Σητείας Γιώργου Ζερβάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Ζερβάκης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη, της οποίας αποτέλεσμα είναι και η εξέλιξη σε σειρά ζητημάτων για το Δήμο που ετέθησαν και στη συνάντηση.

«Παρά τις διαμορφούμενες συνθήκες στο πλαίσιο της πανδημίας βάσει των οποίων είναι χρήσιμο να περιορίζονται οι μετακινήσεις, κρίθηκε απαραίτητη», σημείωσε, «η επίσκεψη στην Περιφέρεια και η συνάντηση με τον κ. Αρναουτάκη διότι είχαν συγκεντρωθεί θέματα που έχρηζαν συζήτησης δια ζώσης.»

Στη διάρκεια της συνάντησης ετέθη και το απεντομωτήριο -το κτίριο ανήκει στην Περιφέρεια. Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα για την Σητεία. «Ένα διαχρονικό αίτημα όλων προκειμένου να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση και να καταστεί δυνατή η αξιοποίησή του τελικά. Στην κατεύθυνση αυτή επικαιροποιήσαμε την πρόταση που είχαμε υποβάλει σε προηγούμενη συνάντησή μας ώστε να υπάρξει κι ενημέρωση των υπηρεσιακών παραγόντων και να τεθεί το θέμα σε τροχιά υλοποίησης.

Η πρόταση αφορά την στέγαση στον συγκεκριμένο χώρο -αφού προηγηθούν οι προβλεπόμενες απαραίτητες διαδικασίες αναφορικά με το κτήριο- των υπηρεσιών της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. Θεωρούμε ότι είναι το καταλληλότερο σημείο για τούτο, κοντά στον περιφερειακό της Σητείας μέσω του οποίου δίδεται άμεσα η δυνατότητα στις Υπηρεσίες να μεταβούν σε τόπους συμβάντων, ενώ υπάρχει χώρος για την στάθμευση των οχημάτων. Εκτιμούμε ότι αν οι τρεις υπηρεσίες είναι στεγασμένες μαζί σε έναν χώρο, δημιουργούν άλλη δυναμική. Παράλληλα θα αξιοποιηθεί και το συγκεκριμένο κτήριο και γενικότερα η περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης κατανοεί την σπουδαιότητα του ζητήματος και ανέφερε ότι θα έρθει σε επαφή, ενημερώνοντας τις Υπηρεσίες, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες -σε συνεργασία πάντα με τις Υπηρεσίες που προαναφέρθηκαν- για να καταστεί δυνατή τελικά η στέγαση τους στον συγκεκριμένο χώρο», εξήγησε ο κ. Ζερβάκης.

Αξίζει να αναφερθεί, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος, ότι ήδη έχει έρθει σε επαφή με τους ιθύνοντες των Υπηρεσιών κι έχει εκφραστεί η σύμφωνη γνώμη για την προοπτική στέγασής τους στον χώρο.