Κι ενώ τα πάντα κινούνται γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού, στο Basketball Champions League συνεχίζονται οι διεργασίες και οι συζητήσεις για το πώς θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sportfm.gr, στην τελευταία τηλεδιάσκεψη των ομάδων, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, ήταν εκείνος που έριξε στο τραπέζι μια ρηξικέλευθη πρόταση, η οποία έτυχε σχεδόν καθολικής αποδοχής από τους υπόλοιπους.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της Ένωσης πρότεινε να διεξαχθεί Final-8 τον Σεπτέμβριο -με πιθανότερο τόπο διεξαγωγής τα Ιεροσόλυμα- για την ανάδειξη του νικητή της φετινής διοργάνωσης.

Σχεδόν άπαντες λοιπόν συμμάχησαν με την πρόταση του Μάκη Αγγελόπουλου, με τις μοναδικές ενστάσεις να έρχονται από την πλευρά της Χάποελ Ιερουσαλήμ και της Νίμπουρκ.

Η πρόταση του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ έγινε με γνώμονα να αποφευχθεί το σενάριο για Final-4 το καλοκαίρι χωρίς φιλάθλους αφού φαντάζει πολύ δύσκολο να συμβεί το αντίθετο ή να θεωρηθεί ως μη γενόμενη η φετινή διοργάνωση.

Παράλληλα, ο Μάκης Αγγελόπουλος πρότεινε να μετατραπεί το Final-8 σε μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ για να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο η νέα σεζόν.

Από ‘κει και πέρα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην περίπτωση που περάσει αυτή η πρόταση, τότε η έναρξη του Basketball Champions League της περιόδου 2020-21 θα μετατεθεί προς το τέλος Οκτωβρίου.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι εφόσον περάσει αυτή η πρόταση, τότε οι ομάδες που θα αγωνιστούν εκεί θα το πράξουν με τα ρόστερ της επόμενης σεζόν, ενώ πρέπει να ξεκαθαρίσει και ποιες δύο θα συμπληρώσουν την οκτάδα, αφού στα ζευγάρια της φάσης των «16», Τενερίφη-Οστάνδη και Ντιζόν-Νίζνι, δεν έχει προκύψει νικητής.