Με σταθερούς άξονες στη λίστα των προτεραιοτήτων αλλά διαφοροποίηση στην ιεράρχησή τους, τίθεται σήμερα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2020.

“Σήμερα συνεδριάζουμε και αποφασίζουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ηρακλείου για το 2020, που ανέρχεται σε 230.372.874,24 €. Ένας προϋπολογισμός ισοσκελισμένος, υλοποιήσιμος, με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και στοχευμένος σε έργα και δράσεις που αποτυπώνουν τις πολιτικές μας προτεραιότητες για τον επόμενο χρόνο.

Είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής, σοβαρής και υπεύθυνης προσπάθειας, αλλά και της ορθής οικονομικής διαχείρισης που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος μας ήταν και παραμένει η οικονομική ευρωστία του Δήμου μας, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης έργων από ίδιους πόρους με τελικούς αποδέκτες τους δημότες και την πόλη μας και ταυτόχρονα να εξασφαλίζεται ένα υγιές και ασφαλές οικονομικό περιβάλλον για το Δήμο μας. Είναι ο προϋπολογισμός μιας Δημοτικής Αρχής που δούλεψε και δουλεύει με όραμα και σχέδιο και που μέλημα της είναι η σταθερότητα και η ισορροπία των οικονομικών του Δήμου της.

Ενός Δήμου που στάθηκε όρθιος , προχώρησε και πήγε μπροστά στα χρόνια της κρίσης παρά τις δυσμενείς συνθήκες και τις απρόοπτες οικονομικές εξελίξεις. Η διαχείριση και η λειτουργία του Δήμου στηρίζεται στον προϋπολογισμό. Γι’ αυτό και η συζήτηση για τον προϋπολογισμό είναι μια κορυφαία διαδικασία, που ελπίζω και εύχομαι μα και πιστεύω ότι θα είναι γόνιμη και ουσιαστική, αφού καθήκον όλων μας στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι το συμφέρον του Δήμου μας και η πρόοδος της πόλης μας. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι οι όλοι μπορούμε να συνεισφέρουμε με τις απόψεις μας θετικά προς αυτή την κατεύθυνση” - είπε στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Καναβάκη.

Αποχώρηση της παράταξης Κουράκη

Μετά την τοποθέτηση των επικεφαλής των παρατάξεων, και κατόπιν λεκτικής αντιπαράθεσης του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Γρ.Πασπάτη με τον σύμβουλο της παράταξης “Ηράκλειο 3.7.5.” Νίκο Γιαλιτάκη, η παράταξη Κουράκη αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για τη φράση του προέδρου του συμβουλίου προς τον κ.Γιαλιτάκη: “Δεν ξέρεις τι λες”.