Πρώτο σε επίπεδο Κρήτης παραμένει το Λασίθι στο ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών επί του συνολικού πληθυσμού, όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό ο Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου Μανόλης Ανδρεαδάκης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την επίσημη ιστοσελίδα με τα στατιστικά δεδομένα του εμβολιασμού, μέχρι τις 1 Ιουνίου στο Λασίθι είχαν διενεργηθεί συνολικά 50.318 εμβολιασμοί (+617 την 2/6/2021). Με τουλάχιστον μία δόση είχαν εμβολιαστεί 31.641 πολίτες (+426 την 2/6/2021), ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι ανέρχονται σε 20.580 (+191 την 2/6/2021).

Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό στο Λασίθι για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ανέρχεται σε λίγο πάνω από 42%, ενώ αντίστοιχα για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως ανέρχεται περίπου στο 28%.

Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν το Νομό Λασιθίου στην πρώτη δεκαπεντάδα των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη.

Όπως αναφέρει ο κ. Ανδρεαδάκης, στα εμβολιαστικά κέντρα Αγίου Νικολάου, Νεάπολης, Ιεράπετρας, Σητείας συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί με τα σκευάσματα των Pfizer και AstraZeneca. Με το Johnson&Johnson ξεκινούν ξανά από την προσεχή Δευτέρα 7 Ιουνίου.

Ο Διοικητής εμφανίζεται εν γένει ικανοποιημένος από την πορεία των εμβολιασμών στο Νομό. Προσθέτει δε πως βάσει των δεδομένων μέχρι να σταματήσουν το προηγούμενο διάστημα προσωρινά οι εμβολιασμοί με το J&J, στο κέντρο Αγίου Νικολάου διενεργούνταν περί τους 160-180 εμβολιασμοί την ημέρα με το εμβόλιο της Pfizer, 50 με της Johnson και 50 με το AstraZeneca.

Επιπλέον, ο κ. Ανδρεαδάκης καλεί τους πολίτες που έχουν προγραμματίσει ραντεβού στο 1ο και 2ο εμβολιαστικό κέντρο του ΓΝΑΝ (με τα εμβόλιο της Pfizer και της Johnson) και δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, να ακυρώνουν το ραντεβού τους έγκαιρα με τον ίδιο τρόπο που το έχουν κλείσει ή να επικοινωνούν με τα εμβολιαστικά κέντρα στα τηλέφωνα 2841-343 566 και 2841-343 570, προκειμένου αυτά να μπορέσουν να διαχειριστούν κατάλληλα τις δόσεις των εμβολίων ώστε να μην αχρηστεύονται αυτές.

Πηγή : Ανατολή