Ο Βασίλης Πατελάκης έσωσε από βέβαιο θάνατο το Βρετανό τουρίστα

Τον τουρίστα που σώθηκε από βέβαιη πνιγμονή σε ταβέρνα στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων αναζητά η υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112.

Το περιστατικό συνέβη περί τα τέλη του περασμένου Μαΐου, όταν ένας τουρίστας στραβοκατάπιε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει από πνιγμονή. Τον άνδρα, ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και - από ότι φαίνεται - δεν μπορούσε να αναπνεύσει, έσωσε ο υπεύθυνος της ταβέρνας, κ. Βασίλης Πατελάκης, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Χάιμλιχ και απομακρύνοντας αποτελεσματικά την τροφή από τον αεραγωγό του τουρίστα.

Η σωτήρια επέμβαση του κ. Πατελάκη, καταγράφηκε σε βίντεο, από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος, το οποίο είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου και του κόσμου.

Τώρα, η υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112, μέσω ανάρτησής της στο Twitter, αναζητά το Βρετανό τουρίστα που διασώθηκε από πνιγμονή στο Ενετικό Λιμάνι στα Χανιά.

Όπως αναγράφεται στη σχετική ανάρτηση:

«Είμαστε σε αποστολή να βρούμε αυτό το Βρετανό. Μπορείτε να μας βοηθήσετε;

Τον περασμένο Μάιο ένας Βρετανός τουρίστας δειπνούσε σε εστιατόριο στην Κρήτη. Παραλίγο να πνιγεί, όμως ο ιδιοκτήτης, Βασίλης, γνώριζε το χειρισμό Χάιμλιχ και του έσωσε τη ζωή.»

We’re on a mission to find this🇬🇧man… can you help us?

Last May, a British tourist was dining at Amphora restaurant in Crete 🇬🇷 He began choking, but owner Vasilis knew the #Heimlich maneuver & saved his life👉https://t.co/GaME1NKfYi

Please RT to help us find the tourist!🙏 pic.twitter.com/CZVRW9Xrjm

— EENA112 (@112_sos) August 13, 2019