Ψήφισμα σωματείου επισιτισμού Χανίων για τον αγώνα των αγροτών

Ψήφισμα σωματείου επισιτισμού Χανίων για τον αγώνα των αγροτών

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που δυσκολεύει την επιβίωσή τους στα χωριά.

Τα αιτήματα τους είναι δίκαια και αφορούν την προστασία του εισοδήματος τους, από το τεράστιο κόστος παραγωγής. Σε όλη την Ευρώπη , την Ελλάδα η αγροτιά παλεύει για να μπορέσει να μείνει στον τόπο της και να καλλιεργήσει τα χωράφια. Παλεύει ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που πετσοκόβει την βασική ενίσχυση , που έχει οδηγήσει τα αγροτικά προϊόντα να φτάνουν πανάκριβα στο ράφι, ενώ την ίδια στιγμή οι παραγωγή δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Την ίδια στιγμή που ο Πρωθυπουργός επικαλείται τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια της οικονομίας, που μπροστά στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, δίνει ψίχουλα , λέγοντας ότι ξύνει τον πάτο του βαρελιού, βλέπουμε να δίνεται αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές, εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις σε μεγάλους ομίλους ώστε να προχωρήσουν τις επενδύσεις τους.

Το ίδιο κράτος που είναι αποτελεσματικό όταν πρόκειται να καταστείλει εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, όταν προχωράει τους πληστειριασμούς , όταν στηρίζει τα θέλω των εφοπλιστών, των τραπεζιών , των βιομηχάνων, είναι το ίδιο κράτος που εμφανίζεται ανίκανο να αποζημιώσει τους αγρότες από τις φυσικές καταστροφές, να φτιάξει έργα υποδομής στην Ύπαιθρο, να παρέχει πρόσβαση στην αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία σε όλο τον λαό.

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να στρέψουν τον εργαζόμενο λαό απέναντι στους αγρότες που δίνουν ένα σκληρό αγώνα, θα πέσουν στο κενό.

Στεκόμαστε δίπλα τους και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον Ν. Χανίων να δυναμώσουν με την παρουσία τους και την αλληλεγγύη τους το μπλόκο στα Μ.Χωράφια. Όλοι μαζί θα δώσουμε απάντηση στην απεργία στις 28/2 για να ακουστεί παντού: ” Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!”

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων!