«Δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορονοϊού στην περιοχή της Σητείας», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ-κατόπιν και επικοινωνίας του με το Νοσοκομείο Σητείας- ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ, μετά και την γνωστοποίηση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Κρήτη, εντείνεται η ανησυχία σε τοπικό επίπεδο. Ο Δήμαρχος Σητείας τόνισε ότι «πρέπει αφ’ ενός να υπάρχει ψυχραιμία, αφ’ ετέρου υπευθυνότητα από όλους. Θεωρώ ότι δεν πρέπει κανείς μας να πάρει αψήφιστα το συγκεκριμένο θέμα, που είναι πολύ σοβαρό».

Ο κ. Ζερβάκης εστίασε στη σοβαρότητα της κατάστασης υπενθυμίζοντας και την κήρυξη πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. «Η αλήθεια είναι ότι οι καταστάσεις που ζούμε και θα ζήσουμε είναι πρωτόγνωρες. Ασφαλώς και θα έχουν ημερομηνία λήξης. Αυτό έχει δείξει η ιστορία σε ανάλογες περιπτώσεις. Αλλά μέχρι τότε πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση.

Είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να δείξουμε αυτοσεβασμό και αλληλοσεβασμό. Πρέπει να τηρήσουμε τα προβλεπόμενα μέτρα, να υπακούσουμε για να μην γνωρίσουμε καταστάσεις που κανείς δεν θέλει. Θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες. Και στην καθημερινότητά μας και στην οικονομία, δυστυχώς όμως είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Δεν θέλω να συμβάλω στην διασπορά πανικού, όμως πρέπει όλοι να κατανοήσουμε την σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα να κλείνουν τα σχολεία και τα παιδιά να κυκλοφορούν σε χώρους συνάθροισης. Δεν γίνεται να συστήνουν οι ειδικοί ότι δεν πρέπει να παραβρισκόμαστε σε κοινόχρηστους χώρους, όπου υπάρχει πολύς κόσμος κι εμείς να αδιαφορούμε».

«Προτεραιότητα για όλους είναι η δημόσια υγεία. Όλοι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την δημόσια υγεία.

Διότι αν για τον οποιοδήποτε λόγο -κανείς δεν το εύχεται- έχουμε περιστατικά επαναλαμβανόμενα, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι και το σύστημα υγείας, είναι πιθανόν να μην μπορέσει να αντεπεξέλθει και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Βλέπουμε τί γίνεται σε γειτονικές χώρες. Προκειμένου λοιπόν να προληφθούν τα χειρότερα όλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, και σε επίπεδο κυβέρνησης, οργανισμών.

Ας αντιληφθούμε την κατάσταση κι ας δείξουμε αυτοσεβασμό και αλληλοσεβασμό ώστε περνώντας αυτή η δύσκολη περίοδος για όλους μας να μείνει σαν μία κακή ανάμνηση και να πούμε ότι όλοι κάναμε το καθήκον μας για να προστατεύσουμε και το κοινωνικό σύνολο και τους εαυτούς μας».