Ανησυχια προκαλούν τα συγκεντρωτικά στοιχεία σχετικά με τα κρούσματα στην Κρήτη αφού, οπως είναι εμφανές, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων πέφτει σε όλους τους νομούς της Κρήτης, το ίδιο δεν ισχύει για τον νομό των Χανίων όπου τα κρούσματα παραμένουν σταθερά υψηλά.

Όπως φαινεται και στους συγκεντρωτικούς πίνακες, οι χειρότεροι μήνες από άποψη αριθμού κρουσμάτων στα Χανιά ήταν ο Νοεμβρης του 2020 με 346 κρούσματα, ο Μάρτης του 2021 με 602 κρούσματα, ο Απρίλης του 2021 με 607 κρούσματα και ο Μάης του 2021 με 710 κρούσματα.

Μόλις στις 8 πρώτες ημέρες του Ιούνη έχουμε ήδη 149 κρούσματα στο νομο Χανίων, αριθμος που φαίνεται μειωμένος σε σύγκριση με τον Μάη, όμως λαμβάνοντας υποψη τον πολύ μικροτερο αριθμό τεστ που γινονται η πτώση φαίνεται ασήμαντη.

Αυτό αντικατοπτρίζεται και σε ένα άλλο στοιχείο αφού η πτώση στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης είναι πολύ μεγαλύτερη με αποτέλεσμα στα Χανιά πλέον να καταγράφεται το 38,7% των κρουσμάτων ολόκληρης της Κρήτης.

Αυτο είναι και το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφουν τα Χανιά απο την αρχή της πανδημίας.

Δείτε τα στοιχεία γύρω από την εξέλιξη των επιβεβαιωμένων μολύνσεων, από τον κορονοϊό στη Κρήτη, από την έναρξη της πανδημίας, όπως παρουσιάστηκαν από τo ertnews.gr: