Πώς θα κάνετε οικονομία στο λογαριασμό του ρεύματος;

Ο χειμώνας πλησιάζει και ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να φουσκώσει με την θέρμανση αλλά και τον θερμοσίφωνα. Φυσικά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να κάνετε οικονομία και να μην σπαταλάτε τα χρήματα σας ανεξέλεγκτα. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε ποια είναι αυτά συνεχίστε την ανάγνωση.


Μόνωση


Η μόνωση που έχει ένα σπίτι επηρεάζει αρκετά την θερμοκρασία του αλλά και την υγρασία που υπεισέρχεται σε αυτό. Για αυτόν τον λόγο θεωρείται ως ένας από τους κύριους τρόπους που θα αλλάξουν τα νούμερα στον λογαριασμό του ρεύματος, καθώς δεν θα ανάβετε τον κλιματισμό ή την θέρμανση στον ίδιο βαθμό που το κάνατε προηγουμένως. Η μόνωση ουσιαστικά είναι μία μέθοδος απομόνωσης του χώρου από τις εξωτερικές συνθήκες και μπορεί να εξυπηρετεί παραπάνω από μία λειτουργίες.


Πλυντήριο ρούχων


Το πλυντήριο ρούχων είναι σωτηρία για όλους όμως είναι δεδομένο πως αν δεν προσέξετε τον τρόπο χρήσης του, θα σας ξαφνιάσει στο τέλος του μήνα στον λογαριασμό. Απλά και βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την αύξηση της δαπάνης είναι να πλένετε τα ρούχα σας με κρύο νερό αντί για ζεστό, να βάλετε πλυντήριο κατά το βραδινό ή μεσημεριανό οικονομικό πρόγραμμα και να προσέχετε για τυχόν μικροβλάβες που καταπονούν το πλυντήριο σας αλλά και σας χρεώνουν. Αν παρατηρήσετε κάποια βλάβη μπορείτε να κάνετε την έρευνα σας στο διαδίκτυο και να βρείτε τεχνικό από το κινητό σας όπου και αν μένετε. Υπάρχουν τεχνικοί για επισκευές πλυντηρίων στην Θεσσαλονίκη, τεχνικοί στην Αθήνα, στην Κρήτη κλπ. 


Χαλιά


Τα χαλιά είναι πολύ σημαντικά για την μόνωση ενός χώρου και την διατήρηση της θερμοκρασίας του το χειμώνα. Εκτός από το να ζεσταίνουν τα πόδια μας, δεν επιτρέπουν και στο ψύχος του κάτω ορόφου να εισχωρήσει στο δωμάτιο. Ένα χαλί δεν μπορεί να μεταβάλλει μόνο του ολόκληρο τον λογαριασμό του ρεύματος όμως σίγουρα μπορεί να συμβάλλει σε αυτό. Μπορείτε να επιλέξετε τα μεταξωτά χαλιά Εφραίμογλου αν επιθυμείτε ζεστασιά αλλά και μια αίσθηση ποιότητας.



Ήλιος


Το φυσικό φως του ήλιου θα σας επωφελήσει το χειμώνα αφού οι ακτίνες του έχουν την δυνατότητα και να φωτίσουν, που σημαίνει κλειστά φώτα, αλλά και να ζεστάνει τον χώρο. Οπότε καλό θα ήταν να ανοίγετε τις κουρτίνες κατά τις πρωινές ώρες και να τον αφήσετε να κάνει τα μαγικά του.


Θερμοσίφωνας


Ο θερμοσίφωνας είναι αυτός τον οποίο πολύ συχνά μπορεί να ξεχάσετε αναμμένο και αυτός να ζεσταίνει το νερό για πολύ ώρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εξόδων και την σπατάλη χρημάτων το οποίο σίγουρα μπορείτε να αποφύγετε. Ο απλός τρόπος είναι ο χρονοδιακόπτης. Μπορείτε να ρυθμίζετε στο κινητό σας έναν χρονοδιακόπτη των 15 λεπτών και έτσι θα έχετε το ζεστό νερό που θέλετε χωρίς το περιθώριο λάθους.


Φυσικό αέριο


Το φυσικό αέριο εκτός από το ότι είναι ένα οικολογικό καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον, είναι και ιδιαίτερα οικονομικό και πολυχρηστικό. Πιο αναλυτικά το φυσικό αέριο δίνει την δυνατότητα στον καταναλωτή να πληρώσει όσο ακριβώς έχει «κάψει», το οποίο δεν συμβαίνει με το πετρέλαιο, αλλά και να το χρησιμοποιήσει και για άλλες δραστηριότητες εκτός από την θέρμανση. Αυτές είναι το ζέσταμα του νερού, αλλά και το μαγείρεμα φυσικά. Μπορείτε να επιλέξετε φθηνότερο φυσικό αέριο από την Watt+Volt για να κάνετε το σπίτι σας πιο λειτουργικό και τον λογαριασμό του ρεύματος πιο φιλικό προς εσάς.