Δραματικές στιγμές έζησε ένα ζευγάρι στο Περθ της Αυστραλίας. Κι αυτό γιατί το μόλις οκτώ μηνών παιδί τους πνιγόταν από φαγητό και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Οι γονείς, μιας και δεν βρίσκονταν κοντά σε νοσοκομείο, έτρεξαν αμέσως στο αστυνομικό τμήμα που ήταν κοντά τους και ζήτησαν βοήθεια. Τότε, ο αστυνομικός, Jason Lee, μόλις είδε ότι το μωρό πνιγόταν, το άρπαξε, το χτύπησε ελαφρά στην πλάτη μέχρι να πετάξει το φαγητό. Ο αστυνομικός μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειας για την οικογένεια, δήλωσε: «Εκανα αυτό που εκπαιδεύτηκα να κάνω».

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Lee υπέδειξε, με τη βοήθεια συναδέλφου του, στους δύο γονείς τον σωστό τρόπο για να σώσουν κάποιο βρέφος που πνίγεται: Τους έδειξε δηλαδή πώς να κρατήσουν σωστά το μωρό με το ένα χέρι, πώς να το γυρίσουν ανάποδα και να το χτυπήσουν ελαφρά πέντε φορές στην πλάτη.

Πρόκειται για την ίδια μέθοδο που συνιστά και ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός.

Perth Police Station - Toddler ChokingAround 11.30pm last night, Tuesday 24 December 2019, a man and woman attended Perth Police Station with a toddler who was choking.A Sergeant came into the foyer and used first aid to dislodge an item from the mouth/throat of the young child.First Aid is very important to know and you never know when you may need to use it. Merry Christmas!

Gepostet von Western Australia Police Force am Dienstag, 24. Dezember 2019