Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής Χανίων οι τρεις Ρομά, μέλη συμμορίας σύμφωνα με την Αστυνομία, στους οποίους αποδίδονται οι τελευταίες διαρρήξεις στην περιοχή των Βασιλειών αλλά και άλλες σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Τη δράση τους παρακολουθούσε στο Ηράκλειο κλιμάκιο αστυνομικών από την Ασφάλεια Χανίων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της ομάδας είχαν στοιχεία για τα οχήματα με τα οποία μετακινούνταν οι ύποπτοι αλλά και τα δρομολόγιά τους.

Ζητούμενο ήταν να μπορέσουν να τους «κλείσουν», να τους εγκλωβίσουν και να τους ακινητοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελε η ομάδα των Χανίων. Δεν «περπάτησε» ο σχεδιασμός της με αποτέλεσμα να υπάρξουν …απώλειες, ευτυχώς όχι ανθρώπινες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες εμβόλισαν τα οχήματα τους και κατάφεραν να διαφύγουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι διέφυγε ένας εκ των δραστών ενώ χάθηκε η ευκαιρία να εντοπιστεί η καβάντζα με τα κλεμμένα.

Τρεις εξ αυτών εντοπίστηκαν στην πορεία να κινούνται πεζοί επί της Χριστομιχάλη Ξυλούρη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ηρακλείου στους οποίους είχε δοθεί η περιγραφή των υπόπτων.

Στη δράση τους αποδίδονται, όπως προαναφέρθηκε, περιπτώσεις διαρρήξεων στην περιοχή των Βασιλειών. Μεταξύ των θυμάτων και έμπειρος αστυνομικός της Ασφάλειας Ηρακλείου στο σπίτι του οποίου οι δράστες φέρονται να μπήκαν πρωινές ώρες. Κάτοικοι της περιοχής είχαν ξεσηκωθεί τα τελευταία 24ωρα και είχαν συγκαλέσει συνέλευση για να αναλάβουν δράση.