Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ Ιωάννης Μαλανδράκης με έγγραφο του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ Χρυσοχοϊδη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Β.Ματθαιόπουλο και κοινοποίηση στους Βουλευτές του Νομού και τον Περ/κο Δ/ντη Κρήτης Αρχιπύραρχο Νικόλαο Λαγουδάκη,επανέρχεται στο αίτημα της δημιουργίας Πυροσβεστικού Σταθμού στο Δήμο Πλατανιά.

Ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης μεταξύ των άλλων στο αίτημα του αναφέρει”….. ο Δήμος Πλατανιά, είναι ο μεγαλύτερος Δήμος του Νομού Χανίων, από τους μεγαλύτερους της χώρας και απαρτίζεται από 121 οικισμούς. Επίσης στην έκταση του υπάρχουν χιλιάδες εκτάρια καλλιεργειών και δασικών εκτάσεων σε ορεινά και ημιορεινά εδάφη, ενώ κατά την εκτεταμένη τουριστική περίοδο υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση. Θεωρούμε ενδεδειγμένο, όπως έχομε αναφέρει και σε παλαιότερα αιτήματα μας, τη δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού στο Δήμο Πλατανιά προκειμένου να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό και άμεσο τρόπο, οι ανάγκες πυρόσβεσης, όταν αυτές απαιτούνται, καθώς και η άμεση παρέμβαση σε συμβάντα θεομηνιών, όπως πρόσφατα ανεδείχθη από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα…..”.

Τέλος αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη στο Δήμο, του Περιφερειακού Διοικητή Π.Υ. Κρήτης, Αρχιπύραρχου κ.Λαγουδάκη, όπου δόθηκε η ευκαιρία να κάνει εκτενέστερη ενημέρωση για την αναγκαιότητα ικανοποίησης του παραπάνω αιτήματος, για το οποίο βρήκε ανταπόκριση στο αίτημα αυτό από τον Περιφερειακό Διευθυντή, ενώ παράλληλα τον ενημέρωσε για τη διαθεσιμότητα του Δήμου να παρέχει υποδομές στέγασης του Πυροσβεστικού Σταθμού.