Ραγδαίες εξελίξεις για Τέμπη: 16 νέοι ύποπτοι για τη σύμβαση «717»

Νέες εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών καθώς ως ύποπτα καλούνται 16 πρόσωπα, εκπρόσωποι της ΕΡΓΟΣΕ και της Κοινοπραξίας που είχε αναλάβει την εκτέλεση της σύμβασης 717 για τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση στο σιδηρόδρομο στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠολιτική | 10.04.2025 13:35 Μαρινάκης για Τέμπη: Χυδαία προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει αφήγημα συγκάλυψηςΠολιτική | 10.04.2025 19:34Δημοσκόπηση OPEN: Τα Τέμπη απασχολούν λιγότερο, αλλά οι πολίτες επιμένουν στη «συγκάλυψη» - 1η η ΝΔ, 2η η Πλεύση Ελευθερίας

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, οι δεκαέξι ύποπτοι θα δώσουν κατά περίπτωση εξηγήσεις για τη διάπραξη των αδικημάτων της άμεσης συνέργειας από κοινού σε απιστία σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ και για ηθική αυτουργία από κοινού στην απιστία.

Η υπόθεση αφορά στην έγκριση και την υπογραφή αποζημίωσης στην Κοινοπραξία παρά το γεγονός ότι δεν είχε ολοκληρωθεί το έργο που είχε αναλάβει. Για το ίδιο θέμα είχε σταλεί δικογραφία στη Βουλή για τον τότε υπουργό μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, χωρίς να προχωρήσει η υπόθεση.

Οι 16 ύποπτοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους, μετά τη λήψη των οποίων η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση διώξεων και σε βάρος ποιων προσώπων.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση OPEN: Τα Τέμπη απασχολούν λιγότερο, αλλά οι πολίτες επιμένουν στη «συγκάλυψη» - 1η η ΝΔ, 2η η Πλεύση Ελευθερίας

88fcd12c-851a-4d90-a69c-be3487e07f01.jpg

Στη Βουλή η αποκάλυψη του ethnos.gr για το «σβήσιμο» των ατασθαλιών στο νοσοκομείο «Μεταξά»

ba7fab0e-f945-419f-80d8-dbd9d17dc493.jpg

Αποκλεισμένοι στην Ευρώπη: Σε λίστες αναμονής για να επιστρέψουν στην Ελλάδα λόγω ματαίωσης πτήσεων

96fd23d8-bbd9-4c1b-bfb2-f3a87d7987d2.jpg

Πιάστηκε με πάνω από 40 κιλά κάνναβης: 40χρονος έκανε... ντελίβερι ναρκωτικών με το ταξί του

5ba05e70-725a-4b86-935a-abe42811f5e8.jpg