RedPhone VIP: To πρώτο ελληνικό “απαραβίαστο” κινητό τηλέφωνο


Η ελληνική εταιρεία Freee ΙΚΕ με ιδρυτή τον Γιώργο Καραθανάση, φέρνει την επανάσταση στις ασφαλείς επικοινωνίες με το RedPhone VIP, το πρώτο απαραβίαστο κινητό τηλέφωνο που εξασφαλίζει απόλυτο απόρρητο επικοινωνιών. To RedPhone VIP χρησιμοποιεί τεχνολογία Blockchain για κρυπτογράφηση σε όλες τις επικοινωνίες, δίνοντας μία σύγχρονη λύση στο πρόβλημα των ηλεκτρονικών επιθέσεων και υποκλοπών.

Τέλος στα κενά ασφαλείας των Smartphones
Μετά από τα σκάνδαλα βιομηχανικής κατασκοπείας, υποκλοπών και κενών ασφαλείας σε δημοφιλείς εφαρμογές που επέτρεψαν την παραβίαση λογαριασμών εκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως, η Freee κατάφερε να δημιουργήσει μία συσκευή επικοινωνίας χωρίς κανένα τρωτό σημείο.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Γραμματικόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Freee: “Τα smartphones είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους λόγω κενών ασφαλείας σε υλικό, λειτουργικό σύστημα ή εφαρμογές. Το RedPhone VIP παρέχεται σαν ολοκληρωμένη συσκευή τηλεφώνου -και όχι σαν εφαρμογή- για να διασφαλίσει ότι έχει θωρακιστεί απέναντι σε όλους τους κινδύνους”.

Οι συσκευές RedPhone VIP δεν χρησιμοποιούν GSM δίκτυο και πιστοποιούνται μέσα από μια σειρά ελέγχων ασφαλείας, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο wifi ή εγκατάστασης εφαρμογών τρίτων παρόχων που θα μπορούσαν να εκθέσουν το κινητό σε ιούς ή ηλεκτρονικές επιθέσεις.

Όλες οι εφαρμογές κλήσεων και μηνυμάτων είναι προεγκατεστημένες, έχουν δημιουργηθεί από την ομάδα του RedPhone VIP και λειτουργούν μόνο σε κλειστά εταιρικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τεχνολογία Blockchain για την κωδικοποίηση των δεδομένων.

Στο πλευρό της Freee ο Μανώλης Σφακιανάκης
Ο Μανώλης Σφακιανάκης επιβεβαίωσε από την αρχή την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας συσκευής όπως το RedPhone VIP ως μέσου καταπολέμησης των υποκλοπών και της βιομηχανικής κατασκοπείας, και για τον λόγο αυτό συμμετέχει στην δράση της Freee παρέχοντας τη μοναδική του τεχνογνωσία και υποστήριξη σε όλους τους τομείς της νέας αυτής επιχειρηματικής προσπάθειας, που τείνει να λάβει κοινωνική διάσταση αλλάζοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα όσον αφορά στη μετάδοση των πληροφοριών.

Πώς λειτουργεί
Το RedPhone VIP είναι απλό στη χρήση και παρέχει μόνο τις απολύτως απαραίτητες λειτουργίες (κλήση και αποστολή μηνυμάτων), δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια. Το κάθε τηλέφωνο αποτελεί μέρος ενός κλειστού δικτύου και μπορεί να επικοινωνήσει μόνο με τα τηλέφωνα του δικτύου αυτού χρησιμοποιώντας τεχνολογία 4G.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το RedPhone VIP από τα συμβατικά “ασφαλή” τηλέφωνα της αγοράς είναι η πολίτική “no-log”, το οποίο σημαίνει ότι τα δεδομένα από τις επικοινωνίες σας κρυπτογραφούνται για τη μετάδοση και στη συνέχεια δεν αποθηκεύονται πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να υποκλέψει τα δεδομένα σας όταν αυτά δεν υπάρχουν.

Πώς να το αποκτήσετε
Το RedPhone VIP διατείθεται ήδη στην ελληνική αγορά από τις 2 Οκτωβρίου 2019, ενώ σύντομα αναμένεται η διάθεσή του και σε άλλα κράτη. Aπευθύνεται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που διαχειρίζονται ευαίσθητα δεδομένα και παρέχεται μόνο σε εταιρικά ΑΦΜ.

Η διαδικασία απόκτησής του είναι απλή και απαιτεί την επίσημη υποβολή αίτησης εκ μέρους της εταιρείας ή του οργανισμού-πελάτη, η οποία αξιολογείται από την Freee, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις Know Your Customer.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το RedPhone VIP και για να υποβάλλετε αίτηση ενδιαφέροντος μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προιόντος: www.redphone.vip
Μπορεί να σε ενδιαφέρουν: