Ρέντη: 67 συνολικά οι συλληφθέντες - Το μήνυμα της οικογένειας του Γιώργου Λυγγερίδη

Συνολικά 67 άτομα συνελήφθησαν κατά την διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη θανάσιμη επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 23.04.2024 08:43 Αποκαλύψεις για τους συλληφθέντες στου Ρέντη: «Καταφέραμε τον στόχο μας, έχουμε νεκρό αστυνομικό» - Ποιοι είναι οι 5 «εγκέφαλοι»

Οι 63 κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι 63 κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ενώ οι υπόλοιποι 4 συνελήφθησαν καθώς κατά τους ελέγχους που έγιναν σε σπίτια και οχήματα στο πλαίσιο της επιχείρησης βρέθηκαν στην κατοχή τους πυροτεχνήματα και ναρκωτικά.

Αναμένονται οι απαγγελίες κατηγοριών στους συλληφθέντες

Όλοι οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης αφού μελετήσει την ογκώδη δικογραφία, που σχημάτισαν οι αστυνομικές αρχές μετά από εκτεταμένη έρευνα, θα αποφασίσει για την απαγγελία κατηγοριών και τα αδικήματα που θα αποδοθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, είναι περισσότερες από 3000 σελίδες, περιλαμβάνει μαρτυρίες, βίντεο, ευρήματα - πειστήρια που αφορούν και αλλά περιστατικά οπαδικής βίας.

«Πρέπει να τιμωρηθούν για να σταματήσει η βία στα γήπεδα»

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού ζητά να αποδοθεί πλέον δικαιοσύνη μετά τις συλλήψεις. «Το παιδί δεν γυρίζει πίσω. Νιώθουμε κάποια δικαίωση» ανέφερε η ξαδέρφη του Γιώργου Λυγγερίδη στον ΣΚΑΪ. 

«Αυτοί οι εγκληματίες δεν θα έμεναν μόνο στον ξάδερφό μου, θα γινόταν ξανά και ξανά. Θα πρέπει να τιμωρηθούν να σταματήσει η βία στα γήπεδα»,τόνισε.

Η ίδια έστειλε και το εξής μήνυμα: «Αλίμονο αν φοβόμαστε να πάμε στο γήπεδο ή να φορέσουμε τη φανέλα της ομάδας μας. Οι αστυνομικοί δεν θα έπρεπε να είναι στα γήπεδα γιατί είναι χώρος ψυχαγωγίας. Δεν θα πρέπει να φοβάται να πάει στο γήπεδο η μητέρα ή ο πατέρας με το παιδί του. Τα γήπεδα είναι χώρος ψυχαγωγίας και όχι ένας χώρος που χύνεται αίμα και καταστρέφονται περιουσίες».

Ακόμη, επανέλαβε ότι όσοι εμπλέκονται «θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά» διατυπώνοντας το μπράβο της στην αστυνομία «που προχώρησε σε συλλήψεις».

«Είμαι συγκινημένη. Και η μια που έχασε το παιδί της είναι μάνα, και η άλλη που το παιδί της είναι δολοφόνος, δεν ξέρω τι να πω» κατέληξε.

Ποιοι είναι οι «εγκέφαλοι»

Την ίδια ώρα, οι Αρχές εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στους ηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι φέρεται να είναι πέντε.

Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες (gallery)

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα άτομα που στρατολογούσαν και έκαναν πλύση εγκεφάλου σε νεαρούς χούλιγκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, πρόκειται για τα εξής άτομα:

  • O Ι.Α, αρχηγικό μέλος της Θύρας 7. Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε σε καφετέρια στα Ιωάννινα μαζί με μια φίλη του. Είχε στην κατοχή του 5.000 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα και οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσπαθούσε να διαφύγει στην Αλβανία.
  • Άλλο ένα πρόσωπο που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός είναι ο γνωστός πλέον μάνατζερ του τράπερ. Όταν είχε εξεταστεί από τις Αρχές, είχε πει: «Εγώ μετέφερα ένα πανό και έφυγα». Μετά τη δολοφονία Λυγγερίδη είχε συναντηθεί με τον 18χρονο, που είναι προφυλακισμένος.
  • Πρόσωπο με το παρατσούκλι «Ρουμάνος», που είναι άλλος ένας από τους κατηγορούμενους για ηθική αυτουργία. Στις 03/04 ήταν ένα από τα άτομα, τα οποία είχαν συμμετοχή σε συμπλοκή έξω από το «Καραϊσκάκης» με άλλους οπαδούς του Ολυμπιακού.
  • «Κοκός», 31 ετών. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα από τα δύο όπλα, τα οποία έχουν εντοπιστεί στις έρευνες των Αρχών.
  • Ο «Σαρκ», 31 ετών. Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στη δυτική Αττική. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό με ρόπαλο.

«Καταφέραμε τον στόχο μας, έχουμε νεκρό αστυνομικό»

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τη δολοφονία του αστυνομικούοι Αρχές είχαν βάλει στο στόχαστρο συγκεκριμένα άτομα και μάλιστα τους βιντεοσκόπησαν να συναντιούνται και να συνομιλούν. Ο Alpha μάλιστα μετέδωσε την πληροφορία πως ακούγονταν ακόμα και να καυχιούνται για τη δολοφονία, ενώ φέρεται να παραδέχτηκαν το έγκλημα λέγοντας ότι «εμείς καταφέραμε και σκοτώσαμε έναν αστυνομικό».

Αυτό το επιβεβαίωσε και ο  πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως ανέφερε: «γύρω στα 60 άτομα ήταν αρχηγοί και υπαρχηγοί. Και το φοβερό είναι ότι, μετά τη δολοφονία, ακούγονται να λένε: καταφέραμε τον στόχο μας, έχουμε νεκρό αστυνομικό».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και τα νέα στοιχεία

075c6c8b-2c2e-45a3-9638-766928468005.jpg

Μπαράζ περιοδειών Μητσοτάκη και επιστράτευση κορυφαίων υπουργών: Η στρατηγική της ΝΔ για τις ευρωεκλογές

b080b695-01a7-46a4-8f87-c9c96b9a3edb.jpg

Πώς τα 61 δισ. των ΗΠΑ στην Ουκρανία αλλάζουν τη δυναμική στον πόλεμο: Πού θα τα ξοδέψει το Κίεβο

bb47e0fb-770c-44ac-993d-f7f2e3dcda5c.jpg

Η αντιπυρική περίοδος εξοντώνει τις μέλισσες: «Σε 20 ημέρες δεν θα υπάρχουν μελίσσια στην Αττική»

f362613e-f8f3-441a-a98a-4ae21d4f1ec6.jpg