Στο Καμάρι του Γερανίου θα απολαμβάνουν το μπάνιο τους άτομα με αναπηρία καθώς εκεί θα εγκατασταθεί το σύστημα sea track

Μπορεί να πέρασε από «σαράντα κύματα» τα προηγούμενα καλοκαίρια και μάλιστα αρκετά συχνά η θάλασσα να «κατάπινε» το σύστημα sea track, εντούτοις φέτος βρέθηκε επιτέλους η κατάλληλη παραλία, που παρέχει ασφάλεια κατά την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα.

Ο λόγος για την παραλία Καμάρι στο Γεράνι, δίπλα στην εκκλησία, η οποία χάρη στην ιδιομορφία της εκμηδένισε τον κίνδυνο να παρασυρθεί και να χαθεί διά παντός το σύστημα sea track, που διαθέτει ο Δήμος.

Ο υψηλός κυματισμός που παρατηρείται αρκετά συχνά κυρίως στις βόρειες ακτές του Δήμου έθεσε εκτός λειτουργίας το ένα εκ των δύο συστημάτων sea track, με το δεύτερο να βρίσκει πλέον τη μόνιμη θέση του στο Γεράνι, όπου έχει εγκατασταθεί και όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός, που δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν το μπάνιο τους. Ωστόσο, στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο της πόλης ο Δήμος απλά εγκατέστησε τέσσερις πλαστικούς διαδρόμους, οι οποίοι όμως κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τους ανθρώπους που είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια.

Η έκκληση που απευθύνει το τοπικό σωματείο ΑμεΑ προς τη δημοτική Αρχή, μέσω του προέδρου του κ. Δημήτρη Τσαχάκη, είναι να επιδιορθώσει άμεσα τη βλάβη που υπέστη το ένα εκ των δύο συστημάτων sea track, καθώς παρουσιάζεται έντονο τουριστικό ενδιαφέρον από αλλοδαπούς επισκέπτες που θέλουν να κάνουν διακοπές στο Ρέθυμνο.