Παρέμβαση του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων για την επίλυση του προβλήματος

Ψυχρολουσία για χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους πανελλαδικά, που πήραν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, καθώς όχι μόνο απορρίπτονται από το επίδομα τακτικής ανεργίας, αλλά καλούνται επίσης να επιστρέψουν στον ΟΑΕΔ και το επίδομα που πήραν για το έτος 2020-2021.

Σε αυτή την κατηγορία στο Ρέθυμνο, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 60 εργαζόμενοι που καλούνται να επιστρέψουν πίσω, κατά μέσο όρο 2 έως 3 χιλιάδες ευρώ, με το αιτιολογικό -όπως εξηγεί ο Κώστας Νικολιδάκης- ότι η ειδικότητα τους είναι εκτός κλαδικής σύμβασης ξενοδ/λων και κατά συνέπεια, κακώς έλαβαν την αποζημίωση των 534 ευρώ, με συνέπεια να γίνεται τώρα ανάκληση του περσυνού επιδόματος.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πολλοί είναι επίσης οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και στο νομό Ρεθύμνου που χάνουν το δικαίωμα της συνέχισης της εποχικότητας και για το 2022, καθώς θα πρέπει να ενταχθούν στον ΟΑΕΔ με την διάταξη του «μια φορά εποχιακός», που μεταφράζεται σε συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου», με τους συνδικαλιστές του κλάδου να κάνουν λόγο για «χαριστική βολή» που δέχονται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Το σωματείο ξενοδοχουπαλλήλων Ρεθύμνου μέσω της ομοσπονδίας έχει ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις του στο αρμόδιο υπουργείο, αναμένοντας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα.