Μπροστά σε μία δύσκολη διαχείριση μπαίνει το Ρέθυμνο, αφού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προέκυψαν επτά νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού που εξετάστηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Σύμφωνα με το goodnet, πρόκειται για άτομα, τα οποία συμμετείχαν σε οικογενειακή γιορτή σε χωριό του πρώην δήμου Αρκαδίου, όπου βρέθηκαν περίπου 30 άτομα, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχει φόβος για πιθανή μεγαλύτερη διασπορά.

Για την ώρα, πάντως, η ιχνηλάτηση δεν έχει ξεκινήσει, είναι βέβαιο ότι θα γίνει όμως τις αμέσως επόμενες ώρες ή ημέρες από την ειδική «ιχνηλάτη» που έχει εγκατασταθεί τις τελευταίες ημέρες στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας.

Ήδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ιχνηλατούνται οι επαφές του θετικού κρούσματος, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ και μόλις καταγραφούν τα νέα κρούσματα στον ΕΟΔΥ, τότε θα ξεκινήσει η ίδια διαδικασία και γι’ αυτά.

Φυσικά το ερώτημα είναι εάν αυτή η εξέλιξη θα φέρει επιπλέον ελέγχους στο εν λόγω χωριό, ενώ φυσικά στο μεταξύ τα άτομα αυτά έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Διαβάστε επίσης:

Εξαφανίστηκε ανήλικη στο Ηράκλειο - Τι λέει στο ekriti ο πατέρας της

Κρήτη - κορωνοϊός: Αρνητικά όλα τα rapid test στις Μοίρες!

Ηράκλειο: Έδωσαν… μία περιουσία για τα αυτοκίνητα αλλά δεν τα πήραν ποτέ