Οι δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν πλήθος αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με επίκεντρο το ποδήλατο, θα λάβουν χώρα, στο πλαίσιο της διάκρισής του Ρεθύμνου ως «Πόλη Φιλική για Ποδήλατο»

Το Ρέθυμνο έχει διακριθεί με το σήμα «BikeFriendly» (Πόλη Φιλική για Ποδήλατο) από τη ΝatΤour και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Τουρισμού και του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Ρεθύμνης.

Στο πλαίσιο λοιπόν της υποστήριξης αυτής της σημαντικής διάκρισης, ο Δήμος Ρεθύμνης και οι αρμόδιες υπηρεσίες του συνδιοργανώνουν πενθήμερες εκδηλώσεις «Bike Friendly Days», οι οποίες περιλαμβάνουν πλήθος αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με επίκεντρο το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης που υπηρετεί τιε αρχές της βιώσιμης κινητικότητας.

Τη φιλοσοφία, τη στόχευση και το περιεχόμενο της συγκεκριμένης διοργάνωσης, θα παρουσιάσουν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης και τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής (Αντιδήμαρχοι Δ.Ρ, Επικεφαλής δημοτικών υπηρεσιών και εκπρόσωποι της Εταιρείας ΝatΤour) την ερχόμενη Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του Τμήματος Τουρισμού (Παραλιακή Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 21, κτίριο «Σμαραγδάκη»).

Φωτογραφία: In time