Ο Δήμαρχος θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής (PAC) του CIVITAS και σε ευρωπαϊκό Συνέδριο Αστικής Κινητικότητας

Στις εργασίες της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής (Policy Advisory Committee - PAC) της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας CIVITAS και στο Συνέδριο «Ημέρες Αστικής Κινητικότητας 2022», θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Μέλος της Επιτροπής κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Brno της Τσεχίας, κατά το χρονικό διάστημα 19 -22 Σεπτεμβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή PAC συνιστά ένα σημαντικό ευρωπαϊκό θεσμό που συνεργάζεται με τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών (DG Move) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη συνδιαμόρφωση της πολιτικής που υιοθετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα κινητικότητας.

Η επανεκλογή του Δημάρχου Ρεθύμνης, τον Νοέμβριο 2020, στην Επιτροπή PAC της πρωτοβουλίας Civitas για το χρονικό διάστημα 2020-2022, ουσιαστικά διατήρησε το προνόμιο για το Δήμο Ρεθύμνης να είναι συνομιλητής και συνδιαμορφωτής της ευρωπαϊκής πολιτικής για την βιώσιμη κινητικότητα.

Το Συνέδριο « Ημέρες Αστικής Κινητικότητας 2022» με θεματική «Μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών πιο βιώσιμα», συνδιοργανώνεται από την Τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την DG MOVE.
Πρόκειται για ένα σημαντικό ευρωπαϊκό φόρουμ στο οποίο θα συμμετάσχουν υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, θεσμικοί εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμων – μελών του Civitas, ακαδημαϊκοί, ΜΚΟ, επαγγελματίες των αστικών μεταφορών και πολεοδόμοι, οι οποίοι θα συζητήσουν και θα ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις για ένα βιώσιμο, καινοτόμο και δίκαιο μέλλον για την αστική κινητικότητα της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής (PAC) που θα διεξαχθεί στο διάστημα 19 και 20 Σεπτεμβρίου και των εργασιών του Συνεδρίου « Ημέρες Αστικής Κινητικότητας 2022» (Urban Mobility Days 2022, 20-22 Σεπτεμβρίου) οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε Ολομέλειες, στρογγυλά τραπέζια , διαδραστικά πάνελ συζήτησης και θεματικές συνεδρίες με διευρυμένη θεματολογία εστιασμένη στην αστική κινητικότητα.
Επιπλέον, με αφορμή την 20η επέτειο της πρωτοβουλίας CIVITAS που στοχεύει στη βιώσιμη και έξυπνη μετακίνηση, θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής των βραβείων CIVITAS στους νικητές του 2022. Βραβείο που διεκδικεί το Ρέθυμνο , ως υποψήφια πόλη.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με συζήτηση για το μέλλον της αστικής κινητικότητας μέσα από τα μάτια της νέα γενιάς.

Τον Δήμαρχο θα συνοδεύσει o κ. Βασίλης Μυριοκεφαλιτάκης / Στέλεχος Διεύθυνσης Πληροφορικής - Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Δ. Ρεθύμνης .

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης θα επιστρέψει το Ρέθυμνο το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου 2022 και κατά την απουσία του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Σκορδίλης.