Ρόδος: Ελεύθεροι ο θείος και ο υπεύθυνος τουριστικού πρακτορείου για την 3χρονη που βρέθηκε σε πισίνα
Ο θείος της 3χρονης και ο υπεύθυνος του τουριστικού πρακτορείου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το περιστατικό του κοριτσιού που βρέθηκε αναίσθητο σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους.
Το κοριτσάκι, υπήκοος Βρετανίας, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Λάρδου. Οι αρχές είχαν αρχικά συλλάβει τον θείο του παιδιού, καθώς και τον υπεύθυνο του τουριστικού πρακτορείου, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αφέθηκαν ελεύθεροι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 16.10.2025 15:39Ρόδος: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η 3χρονη που βρέθηκε στον πάτο πισίναςΕλλάδα | 17.10.2025 10:22Επτά λεπτά στον πάτο της πισίνας ήταν η 3χρονη Ματίλντα στη Ρόδο - Συγκλονιστικό βίντεο στα χέρια των Αρχών
Ωστόσο, ο διευθυντής του ξενοδοχείου και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που νοίκιασε το ξενοδοχείο δεν συνελήφθησαν, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.
Το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Επτά λεπτά στον πάτο της πισίνας
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα dimokratiki.gr, φαίνεται ότι το κοριτσάκι βρισκόταν στην πισίνα για σχεδόν 7 λεπτά χωρίς να γίνει αντιληπτό από κανέναν.
Οι Αρχές εξετάζουν το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου, από το οποίο προκύπτουν τα εξής στοιχεία:
Το χρονοδιάγραμμα
- 11:50:30: Η ανήλικη πλησιάζει μόνη της τη σκάλα της πισίνας από τη δεξιά πλευρά, χωρίς συνοδεία ενήλικου.
- 11:51:00: Μπαίνει στο νερό χωρίς να υπάρχει άλλος λουόμενος ορατός στο ίδιο σημείο.
- 11:52:00 έως 11:53:00: Το παιδί κινείται στο νερό για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια βυθίζεται.
- 11:53:30: Το σώμα της καλύπτεται από ένα φουσκωτό σωσίβιο που επιπλέει, με αποτέλεσμα να μην είναι ορατή.
- 11:55:00 έως 11:59:00: Στο βίντεο φαίνονται ενήλικες γύρω από την πισίνα, αλλά κανείς δεν αντιδρά.
- 12:00:50: Μία πελάτισσα του ξενοδοχείου παρατηρεί κάτι μέσα στο νερό, πλησιάζει, αντιλαμβάνεται την παρουσία του παιδιού και το ανασύρει.
Το υλικό επιβεβαιώνει ότι η ανήλικη παρέμεινε 10 λεπτά μέσα στο νερό χωρίς επίβλεψη.
Τα ευρήματα της αυτοψίας
Από την αυτοψία που πραγματοποίησε η αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι
Στο ξενοδοχείο δεν υπήρχε ναυαγοσώστης, παρόλο που η δυναμικότητά του φτάνει τις 134 κλίνες.
Δεν υπήρχαν σωστικά μέσα (όπως σωσίβια, κοντάρια, ή σημαδούρες) στην πισίνα όπου συνέβη το περιστατικό. Τα σωστικά μέσα βρέθηκαν σε άλλη πισίνα, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων.
Δεν υπήρχε υπεύθυνος επιτήρησης στον συγκεκριμένο χώρο.
Παρόλα αυτά, το ξενοδοχείο χαρακτηρίζεται ως συγκρότημα σουιτών τύπου «pool suite», κατηγορία που το εξαιρεί από την υποχρέωση να διαθέτει ναυαγοσώστη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ωστόσο, το μέγεθος και η χρήση των εγκαταστάσεων θέτουν ερωτήματα ως προς την επάρκεια των μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονταν.
Διαβάστε ακόμηΜητσοτάκης: Νέα πρόταση για την Ανατολική Μεσόγειο - Έρχεται Πολυμερές Σχήμα 5x5 με Τουρκία και Λιβύη

Φοινικούντα: Στα δικαστήρια ο ανιψιός του 68χρονου και η σύντροφός του - Πού στρέφονται οι έρευνες

Σοκ στους Αμπελόκηπους: Νεκρός άνδρας που έπεσε από τον Πύργο «Απόλλων»

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Αυτοί που είναι μέσα στη Βουλή προσβάλλουν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όχι αυτοί που είναι έξω»