Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην διάταξη της Ανακρίτριας Ρόδου με την οποία αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους ένας 38χρονος Ροδίτης, ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας ειδών νόμιμης κάνναβης, που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και συνελήφθη εκ νέου την Παρασκευή από λιμενικούς του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου για το ίδιο αδίκημα.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, την 3η Ιουλίου 2020 και περί ώρα 09:00 πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δέματα μεταφορικής εταιρίας συνοδεία αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων ο αστυνομικός σκύλος έκανε ένδειξη σε δέμα. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη μεταφορά του δέματος στον παραλήπτη.
Η παράδοση του δέματος έγινε σε κατάστημα στην πόλη της Ρόδου το οποίο εμπορεύεται είδη κάνναβης. Στη συνέχεια η υπάλληλος του καταστήματος άνοιξε το δέμα και διαπιστώθηκε ότι περιείχε συνολικά 94 συσκευασίες διαφόρων ειδών κανναβινοειδών (e-liquids και αποσπάσματα κάνναβης) τα οποία δεν εμφάνιζαν σε κανένα σημείο της συσκευασίας τους ποσοστό THC, και τα οποία συνοδεύονταν από τιμολόγια.

Επίσης στο δέμα βρέθηκαν δύο χάρτινες συσκευασίες στις οποίες αναγραφόταν χειρόγραφα «10%» και περιείχε 19 φιαλίδια αγνώστου είδους και προέλευσης και τρεις χάρτινες συσκευασίες στις οποίες αναγραφόταν χειρόγραφα «3%» και περιείχε 30 φιαλίδια αγνώστου είδους και προέλευσης τα οποία δεν συνοδεύονται από κανένα είδος παραστατικού.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ο οποίος και οδηγήθηκε στο λιμενικό κατάστημα για τα περαιτέρω.
Σήμερα θα απολογηθεί ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, με τον συνήγορο του κ. Στέλιο Κιουρτζή.

Θυμίζουμε ότι την 9η Ιουνίου 2020 υπάλληλοι του Τελωνείου του Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία στην εταιρεία ΕΛ.ΤΑ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και διενεργώντας έλεγχο δεμάτων με τη συνδρομή σκύλου – ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, ανακάλυψαν τέσσερα ύποπτα δέματα προερχόμενα από την Ελβετία και με προορισμό εταιρεία πώλησης ειδών κάνναβης στην πόλη της Ρόδου.

Τα συγκεκριμένα χαρτοκιβώτια περιείχαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, μικτού βάρους 2.097 γραμμαρίων. Πρόκειται για ποικιλίες βιομηχανικής κάνναβης με την επωνυμία “Amnesia” και “Gorilla Glue”.

Τα δέματα κατασχέθηκαν και κινήθηκε διαδικασία για την ελεγχόμενη παράδοση της συνολικής ποσότητας κάνναβης στον τελικό της παραλήπτη στη Ρόδο. Ακολούθως οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι, με την αρωγή υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ, προέβησαν στην ελεγχόμενη παράδοση και των τεσσάρων δεμάτων στον τελικό παραλήπτη τους, ο οποίος και συνελήφθη.
­
Ο κατηγορούμενος απολογούμενος τόνισε ότι δραστηριοποιείται στη Ρόδο με επιχείρηση που πωλεί μεταξύ άλλων και είδη νόμιμης βιομηχανικής κάνναβης.
Προσέβαλε τις κατηγορίες εις βάρος του ουσιαστικά και νομικά αβάσιμες, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι παραγγελίες αφορούσαν σε καθόλα νόμιμη προμήθεια εμπορεύματος και συγκεκριμένα ποσότητες νόμιμης βιομηχανικής κάνναβης (CBD) καθόσον η περιεκτικότητα της συγκεκριμένης ποσότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC), ήτοι η περιεκτικότητα της δραστικής ουσίας της κάνναβης (ψυχοτρόπος ουσία κάνναβης), ήταν χαμηλότερη του 0,2%, όπως προβλέπει και ο νόμος και όπως αυτό αναφανδόν προκύπτει από τα συνοδευτικά έγγραφα της συγκεκριμένης παραγγελίας που αφορούν σχετικές χημικές αναλύσεις.