Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκεται και πάλι η Τουρκία, η οποία αυτή την φορά με τις πράξεις της προκαλεί προβληματισμό στην περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας. Η Ρωσία, αλλά και οι δύο ρωσόφωνες ντε φάκτο αποσχισθείσες δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία, παρακολουθούν με ανησυχία την αποστολή τουρκικών μαχητικών μη επανδρωμένων αεροσκάφων, με την ονομασία «Μπαϊρακτάρ» στην Ουκρανία.

Το θέμα βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των ρωσικών μέσων ενημέρωσης όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις αιχμηρές προειδοποιήσεις προς την τουρκική αλλά και την ουκρανική πλευρά. Η βασικότερη από αυτές είναι πως όσα επανδρωμένα αεροσκάφη κι αν αγοράσει το Κίεβο, θα καταρριφθούν σε περίπτωση που επιχειρήσουν εναντίον περιοχών ρωσικών συμφερόντων, αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN TV και του Θανάση Αυγερινού.

Διαβάστε επίσης: Διώρυγα Σουέζ: Το πλοίο που «φρενάρει» την παγκόσμια οικονομία - Ζημία 14 εκατ. την ημέρα

Αλλωστε το ίδιο περίπου συνέβη και το 2014, όταν η ουκρανική αεροπορία που βομβάρδιζε κατοικημένες περιοχές, υπέστη τελικά πανωλεθρία καθώς μέσα σε μερικές μέρες έχασε όλο της τον στόλο. Οι τόνοι ωστόσο ανεβαίνουν και σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Κριμαίας, καθώς η ηγεσία του Κιέβου θέτει πιο έντομα το θέμα της επιστροφής της χερσονήσου στην Ουκρανία αλλά και της εκδίωξης των Ρώσων από την περιοχή. Στους εν λόγω ισχυρισμούς απαντούν διάφοροι Ρώσοι αξιωματούχοι αλλά και εκπρόσωποι του Κρεμλίνου οι οποίοι εξηγούν πως η Κριμαία είναι πλέον έδαφος της Ρωσίας και έχει ενταχθεί σε αυτή με σαρωτικό ποσοστό στο δημοψήφισμα του 2014. «Μάταια ελπίζουν πως θα ανατραπεί αυτή η εξέλιξη», αναφέρει η ρωσική πλευρά.

Αυτό που μένει τώρα να εξακριβωθεί είναι αν θα εμπλακούν στην αντιπαράθεση οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: Ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια αναδύονται μέσα από τους πάγους της Αρκτικής - Βίντεο