Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για τις προτάσεις που παρουσίασε η Μόσχα στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα Τρίτη μαζί του, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στις οποία προστίθεται ότι συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία.

Η Μόσχα, η οποία έχει εκνευρίσει τη Δύση με την αύξηση των στρατευμάτων της κοντά στην Ουκρανία, παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα έναν κατάλογο με προτάσεις για θέματα ασφαλείας που θέλει να διαπραγματευτεί, συμπεριλαμβανομένης της υπόσχεσης ότι το ΝΑΤΟ θα εγκαταλείψει κάθε στρατιωτική δραστηριότητα στην Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την συνομιλία του με τον Γερμανό Καγκελάριο, «συνεχάρη των συνομιλητή του για την έναρξη της θητείας του στο αξίωμα του ομοσπονδιακού καγκελαρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου στην οποία επισημαίνεται ότι «και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε τον ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη των ρωσο-γερμανικών σχέσεων και την υποστήριξη των επαφών μέσω διαφόρων διαύλων». «Σε σχέση με αυτό επισημάνθηκε, ότι με την ιδιότητα του πρώτου δημάρχου του Αμβούργου ο Όλαφ Σόλτς επί χρόνια ασχολείτο με ζητήματα αδελφοποίησης με την Αγία Πετρούπολη», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 10.12.2021 19:46Προειδοποίηση από Ρωσία για νέα πυραυλική κρίση στην ΕυρώπηΠολιτική | 17.12.2021 01:22Σύνοδος Κορυφής: Καταδίκη της Λευκορωσίας για εργαλειοποίηση των μεταναστών