Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και ακόμα 18 άτομα τραυματίστηκαν στη Ρωσία και συγκεκριμένα στην πόλη Βορονέζ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, από έκρηξη που σημειώθηκε σε λεωφορείο την Πέμπτη 12 Αυγούστου. Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 30 άνθρωποι.

Το βίντεο με την έκρηξή, που σημειώθηκε τη στιγμή που ανέβηκε στο λεωφορείο και η τελευταία επιβάτης, κόβει την ανάσα. Τα συντρίμμια και τα θραύσματα γυαλιού εκτοξεύονται σε απόσταση δεκάδων μέτρων. Οι ρωσικές Αρχές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και αυτό της τρομοκρατικής ενέργειας, ωστόσο επισημαίνουν πως από τα μέχρι τώρα στοιχε’ία δεν υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν σε ένα τέτοιο συμπέρασμα.

Διερευνάται ως ποινική υπόθεση

Η Σβετλάνα Πετρένκο, εκπρόσωπος της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε την Πέμπτη πως το δυστύχημα διερευνάται ως ποινική υπόθεση. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του RIA Novosti, η ίδια ανέφερε:

«Έχει κινηθεί ποινική υπόθεση για το έγκλημα σύμφωνα με την παράγραφο 2 του Άρθρου 238 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την ακατάλληλη παροχή υπηρεσιών για τη μεταφορά επιβατών που, από αμέλεια, προκάλεσε σοβαρή βλάβη στην υγεία των πολιτών».

Autobús de pasajeros explota en la ciudad de #Voronezh, #Rusia con 30 personas a bordo, al menos 12 resultaron heridas. 💥🔥 pic.twitter.com/D7lLkV0Xqr

— Carlos Juan Semidey (@QuakeChaser35) August 12, 2021

Όλες οι ειδήσεις

Ενίσχυση του Μαξίμου και… υπομονή για τον «μεγάλο» ανασχηματισμό

Φωτιά Εύβοια: Νέα πυρκαγιά στο Μίστρο – Συναγερμός στην πυροσβεστική

Κορονοϊός - Μετάλλαξη Δέλτα: Αυξημένες πιθανότητες να μεταδοθεί από εμβολιασμένους

Ιωάννης Οικονόμου: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος