Πολιτική Οικονομία Ελλάδα Κόσμος Αθλητισμός Ψυχαγωγία Food & Drink Travel Viral Videos ειδήσεις τώρα Ρωσία Συρία νεκροί

Ρωσικά πλήγματα στη Συρία Σκοτώθηκαν τρία παιδιά και οι γονείς τους

Ρωσικά πλήγματα στη Συρία  Σκοτώθηκαν τρία παιδιά και οι γονείς τους

Πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, όλοι άμαχοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε ρωσικά πλήγματα στο τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα μέλη ομάδων διάσωσης και μια ΜΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 26.12.2023 07:36«Δεν σταματάμε»: Το Ισραήλ εντείνει την επίθεση στη Γάζα - Ασφάλεια μηδέν

Η Ρωσία, βασικός υποστηρικτής του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, επεμβαίνει στρατιωτικά στη Συρία από το 2015 και πραγματοποιεί τακτικά πλήγματα κατά των ανταρτών που ελέγχουν την περιοχή του Ιντλίμπ.

«Πατέρας, μητέρα και τρία από τα παιδιά τους»

«Στις 25 Δεκεμβρίου στις 22.00 (τοπική ώρα, 21.00 ώρα Ελλάδας), ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στοχοθέτησαν σπίτια στα οποία κατοικούσαν άμαχοι» στα περίχωρα της πόλης Αρμανάζ, στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντέλ Χαλίμ Σεχάμπ, διασώστης στα Λευκά Κράνη.

Οι διασώστες ανέσυραν από τα χαλάσματα πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, «τον πατέρα, τη μητέρα και τρία από τα παιδιά τους», ενώ ένα τέταρτο παιδί, τραυματισμένο, επέζησε, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, επιβεβαίωσε τον απολογισμό των ρωσικών πληγμάτων που έγιναν χθες βράδυ.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη