Σαντορίνη: Ενίσχυση στις βάρδιες του Γεωδυναμικού με στατιστικούς αναλυτές για την παρακολούθηση των σεισμών

Ενισχύθηκαν οι βάρδιες στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο λόγω των διαρκών σεισμικών δονήσεων στη ζώνη μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού.  

Όπως είπε η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη, μιλώντας στην ΕΡΤ, οι βάρδιες πριν ήταν μόλις δύο και έγιναν πλέον 4. «Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει ενισχυμένες βάρδιες αναλυτών που από δύο έγιναν τέσσερις και θα γίνουν έξι» καθώς, όπως είπε, προστέθηκαν δεδομένα και από δύο ακόμη σταθμούς, στην Ανάφη και την Αμοργό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 09.02.2025 11:23Δυνατός σεισμός στη Σαντορίνη – Μεγαλώνει η ανησυχία των πολιτών

«Λαμβάνουν την κατάλληλη εκπαίδευση»

«Στατιστικοί αναλυτές, που ήδη εργάζονταν στο Αστεροσκοπείο και συγκεκριμένα στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Λαμβάνουν την κατάλληλη εκπαίδευση από τους υφιστάμενους ερευνητές και ενισχύσουν το δυναμικό του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου», συμπλήρωσε. 

«Η μείωση τη συχνότητας των σεισμών, όπως επεσήμανε ο κ. Καραστάθης μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους», ανέφερε η Ζωή Ράπτη επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η Πολιτεία οφείλει μέτρα για να προφυλαχθεί η ανθρώπινη ζωή».

Η υφυπουργός συνομίλησε επίσης με τις πρώτες Ελληνίδες ερευνήτριες στο νότιο πόλο, την Χριστίνα Μπαλομενάκη και την Εύχαρη Γκορούντη που συμμετέχουν σε έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Διαβάστε ακόμη

Διπλή δολοφονία στη Λάρισα: Ακούστηκαν πυροβολισμοί - Αυτοκτόνησε ο 60χρονος

bf5ce04f-f6ab-4be6-b76d-697e7aaa9fce.jpg

Τι αλλάζει σε μισθούς και επιδόματα το 2025 - Οι αυξήσεις και οι κόφτες

019574e2-5da5-481c-88b3-bf6a3e04a405.jpg

Γάτα μπήκε στο γήπεδο και διέκοψε το ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης

5ac8f854-eaf4-4a1f-8aa9-e49f3beeec05.jpg

Επίθεση της ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ: «Να απομακρύνει ανθρώπους που προβαίνουν σε ντροπιαστικές συμπεριφορές»

85f8953c-1014-44a8-a3b6-e08fc6427859.jpg