Σε συνέντευξή της στο περιοδικό The Gentlewoman, η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον (Scarlett Johansson) είπε ότι δεν αντιλαμβάνεται την πίεση που ασκείται στους ηθοποιούς να εκφράσουν θέση για ορισμένα θέματα.

«Δεν νομίζω ότι οι ηθοποιοί είναι υποχρεωμένοι να έχουν δημόσιο ρόλο στην κοινωνία. Μερικοί άνθρωποι το θέλουν, αλλά η ιδέα του να είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις είναι άδικη», είπε η ηθοποιός. «Δεν επιλέξαμε να είμαστε πολιτικοί, είμαστε ηθοποιοί. Η δουλειά μας είναι να είμαστε ο καθρέφτης για το κοινό, να έχουμε μία ενσυναίσθησης μέσω της τέχνης. Αυτό είναι το έργο μας», συνέχισε.

Είπε ακόμα ότι ο κόσμος θα πρέπει να παρακολουθεί τις παραστάσεις ή τις ταινίες των ηθοποιών ανεξάρτητα με τις πολιτικές απόψεις τους. Και πρόσθεσε ότι οποιεσδήποτε κι αν είναι οι πολιτικές τοποθετήσεις ή ο τρόπος ζωής ενός ηθοποιού θα υπάρχουν άνθρωποι που θα διαφωνούν, τονίζοντας ότι «κρίνουμε ο ένας τον άλλον όλη την ώρα. Κρίνουμε συνεχώς».

Στη διάρκεια της περιοδείας Τύπου για την ταινία «Avengers: Endgame», που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους την περασμένη Τετάρτη (24/4), η Σκάρλετ Γιόχανσον είχε αποκαλύψει πως σκέφτεται να ασχοληθεί με την πολιτική στο μέλλον. Η πολιτική σε τοπικό επίπεδο είναι κάτι που ίσως θα το επιθυμούσε. «Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να επέλθει αλλαγή είναι η πολιτική σε τοπικό επίπεδο. Ίσως σε κάποιο σημείο στο μακρινό μέλλον, να αισθανθώ ότι δέχομαι κάλεσμα, απλά μέχρι τώρα δεν συνέβη», είχε δηλώσει το 2019 η λαμπερή ηθοποιός.