Στην διάρκεια της καθιερωμένης τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου υπό τον συντονισμό του Δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη τονίστηκε ότι για την Πυροσβεστική εξακολουθεί να ισχύει η αναστολή αδειών και η διαρκής επιφυλακή προκειμένου να ανταποκριθεί η υπηρεσία στα δεδομένα, με τον δείκτη επικινδυνότητας να προσεγγίζει την κατηγορία 4.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλος Καπετανάκης εστίασε στην αναγκαιότητα προσοχής από την πλευρά των πολιτών, καθώς υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και τις επόμενες ημέρες. Οι περιπολίες συνεχίζονται, συνέχισε, σε όλο το Δήμο.

Έχουν καταγραφεί κάποια περιστατικά ευτυχώς όχι σημαντικά. Είναι σημαντικό, όπως είπε, ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια συνδράμουν τόσο η Αστυνομία, όσο και οι εθελοντικές ομάδες της περιοχής.

Επιφυλακή

Από το ΕΚΑΒ ο κ. Ηλίας Ξυπόλιτος ανέφερε ότι ο Τομέας είναι σε πλήρη επιφυλακή. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου εκλήθη και διαχειρίστηκε πολλά περιστατικά- δεδομένων των αναγκών του Νοσοκομείου λόγω μη ακτινολογικής κάλυψης και της ανάγκης που προέκυψε για την διακομιδή περιστατικών (αξονικών) στον Άγιο Νικόλαο.

Ευτυχώς ο Τομέας λειτουργούσε με διπλά ασθενοφόρα στις βάρδιες, πρωί κι απόγευμα, παρά ταύτα τα περιστατικά ήταν πολύ αυξημένα.

Ετοιμότητα

Από τις εθελοντικές ομάδες και το Περιφερειακό Τμήμα Σητείας του ΕΕΣ ο κ. Masimo Resti σημείωσε ότι και οι εθελοντές είναι σε πλήρη ετοιμότητα για ό,τι χρειαστεί.

Ο Πανοσιολ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης εστίασε στον εορτασμό της Παναγίας και στο ότι όλα κύλησαν ομαλά με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων στους ιερούς ναούς.

Πηγή : Ανατολή