Επί τάπητος όλα τα κρίσιμα θέματα λίγες ώρες πριν από την έναρξη της γερμανικής προεδρίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στον πύργο Μέζεμπεργκ, βόρεια του Βερολίνου.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να συναντήσω την Άνγκελα Μέρκελ για να προχωρήσουμε στο ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης που θα επιτρέψει να ξεπεράσουμε την οικονομική και κοινωνική κρίση. Θα κάνουμε τα πάντα για να πείσουμε τους συνεργάτες μας. Η Ευρώπη το χρειάζεται» έγραψε μέσω twitter ο Γάλλος πρόεδρος.

Je suis heureux de retrouver Angela Merkel pour avancer sur le plan de relance européen qui permettra de surmonter la crise économique et sociale. Nous allons tout faire pour convaincre nos partenaires. L’Europe en a besoin. pic.twitter.com/LzNiR64oBs

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) June 29, 2020

Αρχικά οι συνομιλίες τους θα περιστραφούν γύρω από την προεδρία του Βερολίνου και θέματα όπως το κλίμα, η μετανάστευση και το εμπόριο. Στο δείπνο εργασίας που θα έχουν αργότερα Μέρκελ και Μακρόν θα συζητήσουν τις σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Τουρκία, αλλά και τις κρίσεις στη Λιβύη και την περιοχή του Σάχελ.