Οι Πομάκοι, αφημένοι χρόνια τώρα στα νύχια της τουρκικής επεκτατικότητας, βιώνουν την απόλυτη εγκατάλειψη από το ανάλγητο και ανθελληνικό κράτος των Αθηνών. Είναι κοινό μυστικό ότι το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής λειτουργεί με τρόπο κυριαρχικό και προβοκατόρικο στους Έλληνες Πομάκους της Θράκης. Εξαγοράζονται συνειδήσεις και στοχοποιούνται και διώκονται όσοι τολμούν να δηλώσουν ότι δεν είναι τούρκοι αλλά Πομάκοι!**

Στην πρώτη φάση της δράσης μας άμεσα ενημερώθηκαν τα μέλη της ευρύτερης Οικογένειας της ΕΝ.Ε.Δ. και καθώς ήταν απαγορευτική η μετακίνηση λόγω μέτρων κοροναϊού στάλθηκαν χρήματα για να καλυφτούν κάποια βιοποριστικά έξοδα της Αϊσέ.
Συγχρόνως το θέμα προβλήθηκε στο διαδίκτυο και πολλοί Συνέλληνες μας έδειξαν ενδιαφέρον. Οι μόνοι που δεν έδειξαν ενδιαφέρον για την Αϊσέ ήταν οι Ελληνικοί κρατικοί μηχανισμοί που για ακόμη μία φορά λάμπουν δια της απουσίας τους!** **Στην δεύτερη φάση ο *Τομέα Ελληνίδων ΙΛ12* *“Ιερολοχίτισσες”* πρότεινε στο Δ.Σ. του συλλόγου μας την διοργάνωση βραδιάς οικονομικής στήριξης για την Αϊσέ που όρισε να διοργανωθεί στις 23/5/2020 με την σύμφωνη γνώμη και της ΕΝ.Ε.Δ.
Έτσι το περασμένο Σάββατο 23 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε από τις ΕΝ.Ε.Δ. (Ενωμένες Ελληνορθόδοξες Δυνάμεις) βραδιά οικονομικής ενίσχυσης και από τα έσοδα συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό ως πρώτο δείγμα στήριξης της Ιμάμ Αϊσέ.**

Την τρίτη φάση και ομολογουμένως την πιο δύσκολη την έφερε εις πέρας το κλιμάκιο της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας με τον πρόεδρο της Κ.Τόνιο.
<div class=”_5pbx userContent _3ds9 _3576” data-ft=”{“tn”:“K”}” data-testid="post_message” id="js_6” style="border-bottom: none; line-height: 1.38; margin-top: 6px; padding-bottom: 12px;“>
Παραθέτουμε αυτούσια την αναφορά του Κ.Τόνιου:

“Κλιμάκιο των ΕΝ.Ε.Δ. με μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας, επισκέφθηκαν τα Πομακοχώρια και συγκεκριμένα το χωριό Άνω Θέρμες, ώστε να φτάσει η βοήθεια που ζήτησε η Ελληνίδα Πομάκα Αϊσέ Ιμαμ και ανταποκρίθηκαν οι ΕΝ.Ε.Δ.
Ο ρόλος των ΕΝ.Ε.Δ. είναι να βοηθάει κάθε Έλληνα που έχει ανάγκη και όταν αυτό καταστεί απαραίτητο.
Η συνάντηση έγινε σε κλίμα συγκίνησης.
Εκεί ο πρόεδρος της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας συζήτησε για θέματα που αφορούν την ίδια και τις ανάγκες της και θέματα που αφορούν γενικά τα χωριά των Πομάκων Ελλήνων.

Στην ερώτηση “τι προβλήματα αντιμετωπίζετε κυρίως εδώ στα χωριά;” η Αϊσέ κατονόμασε το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, τους πράκτορες του και τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ.
Πλήρης απουσία, λοιπόν, της ελληνικής πολιτείας, που δίνει χώρο στο τουρκικό προξενείο να αλωνίζει ανενόχλητο, σύμφωνα με δική της μαρτυρία.
Έθεσε μέχρι και θέμα απομάκρυνσής του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής ώστε να ηρεμήσει ο κόσμος και να βγει ελεύθερα να δηλώσουν ότι είναι Έλληνες Πομάκοι..

Της είπαμε ότι η βοήθεια μας μπορεί να είναι κάθε μορφής, δηλαδή ιατρική, υλική, οικονομική, κλπ ώστε να γίνει καλύτερη η διαβίωση της εξαιτίας όσων έχει υποστεί.
Υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε κοντά της αν και όποτε αυτό ζητηθεί..

Τέλος, δώσαμε την βοήθεια μας από το πάρτυ που διοργάνωσε ο Ιερός Λόχος για λογαριασμό των ΕΝ.Ε.Δ. και αποχωρήσαμε, με την υπόσχεση ότι θα ξαναπάμε, και θα είμαστε κοντά στα προβλήματα της."

Σε λίγες ημέρες θα ετοιμαστεί και το βίντεο όπου θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Πριν κλείσουμε την αναφορά μας σε αυτήν την τόσο σπουδαία δράση ουσιαστικής και ψυχολογικής στήριξης προς την Αϊσέ θα θέλαμε να αναφέρουμε κάποια συμπεράσματα.- Κανένας Έλληνας/ιδα δεν είναι μόνος του όταν δεν το επιτρέπουν οι υπόλοιποι Συνέλληνες, όσο μακριά και εάν είναι από τα μεγάλα αστικά κέντρα.**