Μπορεί, επιδημιολογικά, ο νομός Λασιθίου να πηγαίνει καλύτερα ως προς τα κρούσματα κορωνοϊού και τα “βαριά” περιστατικά, ωστόσο η κατάσταση εξακολουθεί να διατηρεί τον υγειονομικό μηχανισμό σε επιφυλακή και εγρήγορση.

49χρονος άνδρας, που δεν έχει εμβολιαστεί, νοσηλευόταν στην κλινική Covid του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, ωστόσο η υγεία του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του σε ΜΕΘ Covid. Ωστόσο και οι δύο κλίνες ΜΕΘ Covid στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου είναι κατειλημμένες, κι ως εκ τούτου ο άνδρας χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Ηράκλειο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο νομό Λασιθίου γενικότερα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, Μ.Ανδρεαδάκης είπε στο Cretalive πως ως τώρα “επιδημιολογικά, τα πράγματα είναι καλύτερα στο νομό Λασιθίου, από άλλες περιοχές της Κρήτης και της Ελλάδας, καθώς καταγράφεται ένας καλός αριθμός εμβολιασμένων πολιτών”. Όπως σημείωσε ο ίδιος στις ηλικίες άνω των 60 ετών υπάρχουν ανεμβολίαστοι, ενώ ως προς την τρίτη δόση ανέφερε πως καταγράφεται έντονη κινητικότητα και αύξηση στους εμβολιασμούς.

Δείτε επίσης:

Παραμένουν ψηλά οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό - 16 στις ΜΕΘ

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από τηνΚρήτηκαι το Λασίθι